Home Nieuws TV Nieuws Leef je uit deze zomer met de Dramaseries Duels van BBC First

Leef je uit deze zomer met de Dramaseries Duels van BBC First

Ned Dennehy (Charlie Strong), Ian Peck (Curley), Packy Lee (Johnny Dogs), Benjamin Zephaniah (Jeremiah Jesus), and Aidan Gillen (Aberama Gold) in Peaky Blinders | Series 5 (BBC One) | Episode 06 Photographer: Robert Viglasky © Caryn Mandabach Productions Ltd. 2019

Deze zomer nodigt BBC First kijkers uit om deel te nemen aan de Dramaseries Duel. Verschillende stemrondes verdeeld over zes weken waarin kijkers bepalen welke BBC First series in juli en augustus worden uitgezonden.

Vanaf vrijdag 15 juli krijgen BBC First-fans de kans om te kiezen tussen twee geliefde dramaseries. De populairste wordt in het weekend uitgezonden op BBC First. De strijd gaat tussen klassieke favorieten zoals Father Brown en Agatha Raisin, maar ook nieuwe hitseries zoals Sister Boniface Mysteries en Hope Street.

Het drama met de meeste stemmen wordt elke vrijdag bekendgemaakt op de website en Facebook-pagina van BBC First. Deze serie wordt op zaterdag- en zondagmiddag uitgezonden vanaf 12:00 uur.

Maar, dat is nog niet alles! In de laatste week van het duel nemen de vijf populairste dramaseries het tegen elkaar op in een ultieme stemronde. Welke dramaserie trekt aan het langste eind? Dat moeten we afwachten…

Alle details zijn te vinden op de website van BBC First Benelux. Kijkers hebben van vrijdag tot dinsdag de tijd om hun stem uit te brengen via deze link. De pagina gaat live vanaf donderdag 14 juli en de eerste stemronde start op vrijdag 15 juli. Via de BBC Benelux-pagina blijven stemmers op de hoogte van de wekelijkse resultaten. Dus, geniet deze zomer van de strijd tussen favoriete BBC First series met de Dramaseries Duels!

In augustus keert ook de beroemde Shelby-familie terug, met het vijfde seizoen van het Britse misdaaddrama Peaky Blinders. De Shelby’s worstelen met de beurscrash van 1929 en Tommy gaat de confrontatie aan met nieuwe bedreigingen van jonge familieleden en fascistische rivalen.

Peaky Blinders seizoen 5 gaat in première op zaterdag 13 augustus om 21:30 uur op BBC First.

1929: De Shelby-familie is uiteengevallen. Michael woont op het hoofdkantoor van de Shelby Company in Detroit, terwijl tante Polly zich verschuild bij een piloot in Monte Carlo. De familie komt echter snel weer bij elkaar als het nieuws van de Wall Street Crash bekend wordt en de gevolgen voor het familiebedrijf duidelijk worden.

Ondertussen wordt Tommy’s politieke carrière steeds succesvoller; hij houdt een indrukwekkende toespraak in het Lagerhuis. Toch duurt het niet lang voordat Tommy zijn verleden z’n nieuwe positie dreigt te ondermijnen.


In augustus kan je de volgende series blijven bekijken op BBC First: 

  • The Split S3 elke dinsdag om 21:00 uur tot 9 augustus
  • Ghosts S2 & S3 elke zondag om 18:45 uur tot 14 augustus
  • Good Karma Hospital S4 elke zondag om 20:00 uur tot 21 augustus
  • Dramaseries Duels Stunt elke zaterdag en zondag om 12:00 uur tot 28 augustus
  • Smother S2 elke zondag om 21:00 uur tot 4 september

Bron en foto © BBC First

Vorig artikelOlivier Amelink nieuwe trainer PEC Zwolle Vrouwen
Volgend artikel[Special] De kracht van GeForce Now ervaren in het centrum van Amsterdam