Home Nieuws Sport Nieuws Olivier Amelink nieuwe trainer PEC Zwolle Vrouwen

Olivier Amelink nieuwe trainer PEC Zwolle Vrouwen

Olivier Amelink © PEC Zwolle Media

In de zoektocht naar een nieuwe trainer is PEC Zwolle Vrouwen uitgekomen bij Olivier Amelink. De 29-jarige Enschedeër is de opvolger van de deze zomer naar FC Twente Vrouwen vertrokken Joran Pot. Amelink tekent in Zwolle een contract voor twee seizoenen.

Amelink heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een mooi cv opgebouwd. De Tukker was in het verleden achtereenvolgens actief als (jeugd)trainer bij VOGIDO, Jong FC Twente Vrouwen, ATC ’65 en DVS ’33. De afgelopen jaren was Amelink jeugdtrainer en voetbalcoördinator bij de gezamenlijke voetbalacademie van FC Twente en Heracles Almelo, en stond deze maand op het punt van beginnen bij de Prestige Football Academy, waar hij nu vroegtijdig vertrekt.

Operationeel manager vrouwenvoetbal Mariska Kogelman reageert op de aanstelling van Amelink: ,,Olivier past in het profiel van hoofdtrainer van PEC Zwolle Vrouwen. Hij is een jonge, ambitieuze trainer die speelsters kan helpen verder te komen in hun ontwikkeling. Voor hem is dit zijn eerste echte klus als hoofdtrainer en hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn voorganger Joran. Want ook hij begon als 29-jarige trainer hier als hoofdtrainer. We weten inmiddels allemaal dat PEC Zwolle Vrouwen voor jonge, talentvolle voetbalsters een perfecte plek is om tot wasdom te komen en voor trainers is dat niet anders”, verwijst Kogelman naar de overstap die Pot onlangs maakte naar landskampioen FC Twente Vrouwen. ,,We hebben veelvuldig met Olivier gesproken, ook met een afvaardiging van de selectie. Enkele speelsters hebben in het verleden overigens al met hem samengewerkt. Iedereen hield een positief gevoel over aan die gesprekken wat ons heeft doen besluiten voor hem te kiezen.”

Olivier Amelink: ,,Ik ben erg content om bij PEC Zwolle Vrouwen de functie van hoofdtrainer te vervullen. De gesprekken die Mariska hierboven beschrijft met de club en speelsters hebben mij de bevestiging gegeven dat we op dezelfde lijn zitten wat er procesmatig voor nodig is om doorontwikkeling binnen PEC Zwolle Vrouwen te bewerkstelligen met elkaar. Voor mij is het een enorme uitdaging om in de Azerion Vrouwen Eredivisie met PEC Zwolle Vrouwen aan de slag te gaan. Buiten de ontwikkeling van de afgelopen jaren met het eerste elftal ligt er een stevig fundament aan de onderkant. Al jarenlang plukt men hier de vruchten van een eigen opleiding met voornamelijk regionale speelsters. Vanuit deze basis kijk ik er naar uit om een bijdrage te leveren aan de doorontwikkeling van PEC Zwolle Vrouwen.”

Bron en foto © PEC Zwolle Media

Vorig artikelHeracles Almelo en Unibet slaan handen ineen met uniek partnership
Volgend artikelLeef je uit deze zomer met de Dramaseries Duels van BBC First
Ik ben de eigenaar van Planetzone