Home TV Nieuws TV BE Herbekijk de coolste Disney Channel Original Movies vanaf zondag op Disney Channel

Herbekijk de coolste Disney Channel Original Movies vanaf zondag op Disney Channel

De spreuk ‘Ze leefden nog lang en gelukkig’ klinkt ons allemaal bekend in de oren, maar wat komt daarna?

Zo creëerde Disney Channel een nieuwe wereld met de populaire saga Descendants, gebaseerd op de kinderen van de meest geliefde helden én schurken. Een avontuur vol spanning, sensatie, dans, muziek… en vooral veel onthullingen die niemand verwacht.
  De trilogie vertelt het verhaal van de spannende avonturen van MAL (Dove Cameron), EVIE (Sofia Carson), CARLOS (Cameron Boyce) en JAY (Booboo Stewart). De kinderen van de meest beruchte schurken in het Disney-universum. Doorheen de films leren ze niet enkel hun ware aard kennen, maar ook de echte betekenis van liefde en vooral vriendschap.

De films werden geregisseerd door Emmy® en DGA Award winnende Kenny Ortega – bekend van de High School Musical-franchise – en de choreografie werd bedacht door Jamal Sims (Disney’s “Aladdin”) en Ortega.

De eerste film (afgelopen vrijdag) draait rond de vier kinderen van vier slechteriken uit het Disney-universum die dankzij prins Ben (Mitchell Hope), de zoon van Belle en het Beest, een tweede kans krijgen in Auradon. Hun ouders werden namelijk jaren geleden verbannen uit het magische koninkrijk Auradon naar het donkere, sobere en slechte Dwaaleiland.

De slechteriken vertellen hun kinderen dat dit het moment is om de macht te grijpen en de magie weer mogelijk te maken op het dwaaleiland waar ze gevangen zitten. Vervolgens proberen ze die opdracht uit te voeren, maar hoe meer ze in Auradon zijn, hoe meer ze twijfelen of wat ze doen echt is wat ze willen.

Het verhaal gaat verder waar het verhaal van “Descendants” stopte. De kinderen van de schurken Mal, Evie, Carlos en Jay wonen nu in het prinselijke Auradon. De meesten van de schurkenkinderen hebben zich het idylissche leven in het koninkrijk eigen gemaakt met uitzondering van Mal, zij worstelt met haar ideeën over wat van haar verwacht wordt in haar nieuwe rol als ‘jonkvrouw van het hof’ aan de zijde van koning Ben.

Wanneer de druk om in het perfecte plaatje te passen haar te veel wordt, ontvlucht Mal Auradon en keert terug naar haar kwaadaardige roots op Dwaaleiland. Op het eiland ontmoet ze Uma, de nieuwe koningin van de stad, en haar piratenbende. Ben en de andere schurkenkinderen komen door een samenloop van omstandigheden ook op Dwaaleiland terecht, waar ze ontdekken wat Uma echt wil: alle schurkenkinderen die opgesloten zitten op Dwaaleiland voor eens en voor altijd, vrije toegang geven tot Auradon. Naarmate het verhaal vordert komen de schurkenkinderen en de piratenbende oog in oog te staan in een bloedstollend gevecht.

Zaterdag 25 april om 09.20 uur

Descendants 3 gaat verder op Villain Kids Day. De goedhartige Mal, Evie, Carlos en Jay – de Villain Kids – gaan de grens over richting hun geboorteplaats: het eiland van de Verlorenen. Daar willen ze vier waardige schurkenkinderen naar het begeerde Auradon Prep brengen, zodat ook zij hun kans op succes, geluk en vervulling kunnen krijgen. Het is Mal die weet dat ze de grens naar het eiland van de Verlorenen voorgoed moet sluiten uit angst dat de vijanden Uma en Hades wraak zullen nemen. Naast haar moeilijke beslissing worden de mensen uit Auradon nog steeds bedreigd door een duistere kracht.

Woensdag 6 mei om 18.25 uur

Bron © Disney Channel