Home Games LG kondigt nieuwe TV line-up aan met nieuwe ontwerpen en functies voor...

LG kondigt nieuwe TV line-up aan met nieuwe ontwerpen en functies voor vernieuwde kijk- en game-ervaring

LG Electronics (LG) kondigt haar nieuwe TV line-up van 2020 aan. De nieuwe lijn bestaat uit 14 nieuwe OLED-modellen waaronder de GX Gallery-serie, de 8K ZX-modellen en 4K Ultra HD TV’s. Als onbetwiste wereldleider op het gebied van OLED TV’s brengt LG vanaf deze maand de vernieuwde kijk- en game-ervaring naar de Benelux. De volgende modellen zijn beschikbaar voor reviewmogelijkheden:  OLED77GX6LA (adviesprijs €6.999), OLED65GX6LA (adviesprijs €3.599), OLED65CX6LA (adviesprijs €3.099), OLED55CX6LA (adviesprijs €2.099), OLED48CX6LB (adviesprijs €1.699), 75NANO996LA (adviesprijs €4.999), 65NANO996LA (adviesprijs €3.999) en de DSN8YG (adviesprijs €699).

Ongekende details en helderheid
De drie nieuwe modellen uit de GX Gallery-serie (de 55-, 65- en 77-inch) hebben een uniek en minimalistisch design, mogelijk gemaakt door de revolutionaire paneeltechnologie. Hierdoor is er geen achtergrondverlichting nodig en is de hoogste beeldkwaliteit in een ultradunne tv geïntegreerd. Het 65-inch model is amper 20 mm dun en de TV wordt vlak tegen de muur gemonteerd en ziet eruit als een echt kunstwerk.

De langverwachte LG OLED ZX Real 8K modellen (modellen 88 OLED ZX en 77 OLED ZX) produceren beelden met ongekende details en helderheid. Ze zorgen voor vier keer de schermresolutie van 4K en 16 keer die van Full HD. Om een echte 8K-ervaring te garanderen, voldoen de LG TV’s aan de definitie voor 8K Ultra HD TV’s zoals gedefinieerd door de Consumer Technology Association, waardoor ze tot de eerste 8K modellen behoren die gekwalificeerd zijn om het CTA 8K Ultra HD-logo te gebruiken.

Ook worden de nieuwe 4K OLED TV’s uitgerold (modellen GX, WX, CX en BX in 77-, 65, en 55-inch en later dit jaar ook CX in 48-inch), die elk de uitstekende beeldkwaliteit leveren waar de OLED tv’s van LG om bekend staat. Verder verwelkomt NanoCell, LG’s premium LCD TV line-up, zeven Real 8K modellen (75 en 65 inch in Nano99, Nano97, Nano95 serie, 55-inch Nano95). Deze modellen zijn net als hun OLED-tegenhangers allemaal voorzien van het CTA 8K UHD-logo.

  • Ongekende beeldkwaliteit: OLED biedt de beste kijkervaring en de self-emissive displaytechnologie regelt het licht op pixelniveau nauwkeurig zodat je kan genieten van het diepste zwart, de meeste realistische kleuren en een oneindig contrast.
  • Nieuwe Alpha 9 Gen 3 AI-processor: LG’s derde generatie processor bouwt voort op de mogelijkheden van zijn voorgangers en maakt gebruik van extra kracht en geavanceerde deeplearning-algoritme om beeld- en geluidskwaliteit te verbeteren. Een intelligent deep learning-netwerk analyseert namelijk de inhoud en past dit waar nodig aan zodat altijd de beste beeldkwaliteit wordt weergegeven.
  • HDMI en USB-aansluitingen: LG’s 2020-televisies ondersteunen de nieuwste HDMI-specificaties, waaronder eARC en ALLM, voor een hogere kwaliteit audio en een soepele, vertragingsvrije werking. LG’s 8K modellen kunnen native 8K content afspelen via HDMI en USB digitale ingangen en ondersteunen een breed scala aan codecs waaronder HEVC, VP9 en AV1, de codec die de voorkeur heeft van YouTube en andere grote streaming platformen*. LG’s 8K TV’s ondersteunen 8K content streaming bij 60FPS en zijn gecertificeerd om 8K 60P over HDMI te leveren.

De perfecte keuze voor serieuze gamers
LG’s 2020-televisies combineren superieure beeldkwaliteit met nieuwe gamefuncties voor de meest opwindende interactieve ervaring die je je maar kunt voorstellen.

  • G-SYNC: LG introduceert in totaal 12 nieuwe OLED-modellen die deze essentiële gamingtechnologie ondersteunen. G-SYNC zorgt ervoor dat de graphics perfect worden weergegeven, waardoor het gevoel van onderdompeling van de speler wordt vergroot door de verversingssnelheid van de TV aan te passen aan de frame rate van de aangesloten hardware.
  • Pixel controle: LG’s zelfvoorzienende OLED-technologie maakt gebruik van de precisie van individuele pixel controle om een uitzonderlijke beeldkwaliteit, lage invoervertraging en ultrasnelle reactietijd te produceren, voor een meeslepende spelervaring zonder flikkering of stotteren, zoals bij de meeste beeldschermen het geval is.
  • HDMI VRR: LG’s 2020 OLED- en NanoCell-tv’s ondersteunen HDMI VRR, waardoor LG het enige tv-merk is dat compatibel is met een grote verscheidenheid aan game-apparaten zoals grafische kaarten en spelconsoles.

* Kan een software-update vereisen. De beschikbaarheid van 8K content kan variëren, afhankelijk van de serviceprovider.

Bron © LG