Home Nieuws Film nieuws HBO Max geeft eerste officiële trailer vrij voor Spy/Master

HBO Max geeft eerste officiële trailer vrij voor Spy/Master

© HBO Max

De nieuwe Europese Max Original SPY/MASTER, een aangrijpend zesdelig spionagedrama, gaat op 19 mei a.s. in première op HBO Max

SPY/MASTER, gemaakt door Adina Sădeanu en Kirsten Peters, speelt zich af tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog. De spionageserie beslaat een week in het leven van het fictieve personage Victor Godeanu, gespeeld door Alec Secăreanu (God’s Own Country, Ammonite, Happy Valley), de rechterhand en naaste adviseur van de Roemeense dictator Nicolae Ceaușescu. Godeanu is echter ook een geheim agent voor de KGB en moet Roemenië en Ceaușescu ontvluchten voordat hij wordt ontdekt. Met slechts één kans om in leven te blijven, gebruikt hij een diplomatieke reis naar Duitsland als springplank naar de Verenigde Staten. Geholpen door een undercover Stasi-agent en voormalige vlam (Svenja Jung, Deutschland89) en een opkomende CIA-agent (Parker Sawyers, Southside with You), moet Godeanu ontsnappen aan de KGB en de spionnen van zijn eigen land (Ana Ularu en Laurențiu Bănescu), wetende dat zijn desertie zijn familie in levensgevaar zal brengen.  

De zesdelige dramaserie won HBO’s nationale scenarioschrijfwedstrijd in Roemenië “Schrijf een scenario voor …” Het is geproduceerd door Proton Cinema en Mobra Films voor HBO Max.

De eerste twee afleveringen gingen in februari in wereldpremière tijdens het Berlinale Festival in Berlijn en beide afleveringen zullen op 19 mei wereldwijd beschikbaar zijn op HBO Max-platforms. De overige vier afleveringen gaan vervolgens wekelijks in première.

SPY/MASTER is geschreven en gemaakt door Adina Sădeanu en Kirsten Peters, geregisseerd door Christopher Smith (Temple, Alex Rider) met cinematografie door Ben Wheeler BSC (The Tourist, The Baby) en Ádám Fillenz HCA (Hier, Battle: Freestyle). Antony Root en Johnathan Young zijn uitvoerend producenten voor HBO Max, met Ioanina Pavel als creatief producent. Anke Greifeneder is de Executive Producer voor Warner TV Serie. Viktória Petrányi en Judit Sós zijn producenten voor Proton Cinema en Tudor Reu is de producent voor Mobra Films.

Bron en foto © HBO Max

Vorig artikelEerste trailer Insidious: The Red Door gelanceerd
Volgend artikelOpenhartig interview met Premier League-iconen Stam & Van Dijk Exclusief op Viaplay