Home Nieuws Sport Nieuws Openhartig interview met Premier League-iconen Stam & Van Dijk Exclusief op Viaplay

Openhartig interview met Premier League-iconen Stam & Van Dijk Exclusief op Viaplay

© Viaplay

Nederland heeft misschien wel de twee beste centrale verdedigers voortgebracht die ooit in de Premier League hebben gespeeld: Virgil van Dijk en Jaap Stam. Onder leiding van Koen Weijland zullen de iconen halverwege Manchester en Liverpool samenkomen voor een diepgaand gesprek over het leven als topverdediger in de Premier League, het pad naar de absolute wereldtop, het omgaan met kritiek en het spelen voor het Nederlands Elftal. Het zeer openhartige interview; ‘The Sitdown: Stam vs. Van Dijk’, waarin de twee topvoetballers hun persoonlijke ervaringen en inzichten delen, is vanaf vrijdag 21 april exclusief te zien op Viaplay.

Virgil van Dijk heeft bij Liverpool de afgelopen jaren alles gewonnen wat er te winnen valt en is door zijn spel, uitstraling en gedrag veelvuldig geprezen door zowel coaches, fans als analytici. Dit seizoen heeft de onbetwiste veldheer van Liverpool en Oranje vaker dan hij gewend is te maken met tegenslagen. Ondanks deze mindere fase, behoudt hij zijn status als één van de grootste namen in de Premier League. 

Jaap Stam is één van de meest legendarische verdedigers in de geschiedenis van de Premier League. In zijn tijd bij Manchester United heeft hij grote successen gevierd en een enorme cultstatus bereikt. Als analist van Viaplay keert hij regelmatig terug op Old Trafford en nog altijd is hij mateloos populair onder de United-fans.

Hoewel Liverpool en Manchester United aartsrivalen zijn, delen Van Dijk en Stam opvallend veel gelijkenissen. Ze hebben beiden een vergelijkbaar carrièrepad bewandeld en op een gegeven moment de titel van duurste verdediger ter wereld gedragen. Een andere generatie, eenzelfde soort verhaal. 

Naast het succes komt ook de keerzijde van de medaille uitgebreid aan bod. Zo heeft het voetbalbestaan een enorme impact gehad op het privéleven van beide heren. ‘The Sitdown: Stam vs. Van Dijk’ zie je vanaf vrijdag 21 april op Viaplay!

Premier League op Viaplay 
Vanaf augustus 2022 en tot en met de zomer van 2028 heeft Viaplay de exclusieve rechten om Premier League voetbal uit te zenden in Nederland.

Bron en foto © Viaplay