Home Nieuws Tips om een zorgverzekeraar te kiezen

Tips om een zorgverzekeraar te kiezen

Ben jij al van zorgverzekering overgestapt? Zo niet, dan ben je waarschijnlijk te lui, weet je niet wat welke je moet kiezen of ben je tevreden met de verzekering die je nu hebt. Wil je nog overstappen, dan heb je nog maar een paar uur. Weet je niet waar je op moet letten bij het kiezen van een verzekering, dan helpen wij jou!

In deze blog geven wij jou een aantal tips om een zorgverzekering te kiezen.  

Zorgvergelijkers

Studenten vinden het vooral belangrijk om een goedkope premie af te sluiten. Dat is ook niet erg, maar er bestaat wel een kans dat je met extra kosten komt te staan. Een vergelijker laat je een paar verzekeraars zien die het beste bij je past. Het gaat om meer dan alleen bedragen. Belangrijke elementen zijn bijvoorbeeld: zorgkeuze, zorgplafond, aanvullende pakketten, verhogen van eigen risico etc.

Zorgkeuze

Als je een ongeluk hebt, is het logisch dat je geholpen wil worden. Het kan dan ook belangrijk zijn om te kijken bij welk ziekenhuis dat 100% wordt vergoed. Niet elke zorgverzekeraar heeft een contract met het ziekenhuis die jij zou willen. Het gevolg daarvan is dat je een deel zelf moet betalen. Voor spoedeisende hulp kan je wel bij elk ziekenhuis terecht. Een vergelijker geeft je al snel inzicht welke verzekeraar het beste bij je past. Je ziet dan een percentage bij zorgkeuze. Bij een laag percentage heeft de zorgverzekeraar waarschijnlijk weinig contracten afgesloten met ziekenhuizen bij jou in de buurt, bij een hoog percentage dus met veel. Je kan zien met welk ziekenhuis een contract is afgesloten.

Tandartsverzekering of niet

Een tandarts kan redelijk duur zijn, daarom kan het handig zijn om een tandartsverzekering af te sluiten. Ga je alleen voor controles, dan is het misschien verstandig om geen pakket af te sluiten, maar heb je regelmatig gaatjes, dan kan het nog wel voordelig zijn.

Eigen risico verhogen

Iedereen is verplicht om een eigen risico van minimaal 385 te betalen. Als je zorgkosten maakt, wil dat zeggen dat je eerst je eigen risico van minimaal 385 euro moet betalen. Als je iemand bent die weinig zorgkosten heeft, kan het handig zijn om je eigen risico te verhogen, dit kan tot maximaal 500 euro. Wanneer je het verhoogd krijg je een korting op je zorgpremie die op jaarbasis op kan lopen tot wel 300 euro!

Premie per jaar betalen

Vrijwel iedereen in Nederland betaalt maandelijks de premie voor de zorgverzekering. Maar je kan ook per jaar betalen. Wie per jaar betaalt, krijgt van zijn zorgverzekeraar vaak een korting tot 2 procent.

Aanvullende zorgverzekering

Niet alle zorg zit in de basisverzekering. Als je meer zorg nodig hebt, zoals fysiotherapie kan het handig zijn om een pakket af te sluiten. Let er op dat de aanvullende zorgverzekering per verzekeraar verschilt. Laat je niet afleiden door een goedkopere basispremie. Het kan namelijk zijn dat bij de wat duurdere verzekeraar een aanvullende verzekering goedkoper is. Daardoor kom je op dezelfde prijs of zelfs goedkoper uit dan bij de concurrent.

Zorgplafond

Ook een zorgplafond is een nieuwe term voor sommigen. Dit jaar heeft het ook een paar keer in de media gestaan. Wat een zorgplafond precies is lees je in het onderstaande artikel.

https://www.planetzone.nl/zorgverzekering-geeft-misschien-niet-de-zorg-die-je-wil/