Home Nieuws Uitgaan Nieuws Het Nationale Vuurwerk Rotterdam met Drone camera, Augmented Reality en Eco vuurwerk

Het Nationale Vuurwerk Rotterdam met Drone camera, Augmented Reality en Eco vuurwerk

Het Nationale Vuurwerk, dat elk jaar plaatsvindt op de Erasmusbrug in Rotterdam met Oud & Nieuw, breidt zich dit jaar niet alleen uit met twee nieuwe locaties, maar zet ook nieuwe technologie in om nóg spectaculairder te worden. Zo zal dit jaar augmented reality worden ingezet en wordt er gevlogen met een drone. Daarnaast wordt de vuurwerkshow dit jaar begeleid door de Nationale Soundtrack, een symfonisch muziekstuk met de grootste hits van het afgelopen jaar. Het Nationale Vuurwerk, in 2007 geïnitieerd door evenementenbureaus Fjuze en JMR, blijft zich vernieuwen om de positieve bijdrage aan de veiligheid, sociale verbondenheid en enorme stimulans van het toerisme rondom de jaarwisseling te blijven aanmoedigen.

Een spectaculaire dertiende editie van Het Nationale Vuurwerk Veel nieuwe elementen zullen de vuurwerkshow in Rotterdam dit jaar nóg spectaculairder maken! Zo wordt Augmented Reality ingezet om o.a. de aftelklok in beeld te brengen, wordt eco-vuurwerk gebruikt waardoor de kleuren van het vuurwerk nog mooier en helderder zijn en wordt het vuurwerk geprogrammeerd op de Nationale Soundtrack, een symfonisch muziekstuk gecombineerd met de allergrootste nationale hits van het afgelopen jaar. Het meest unieke is de inzet van een speciale drone, wat nog niet eerder vertoond is in Europa. De drone zal langs het vuurwerk vliegen om unieke en spectaculaire beelden van de show te maken.

Uitbreiding van Het Nationale Vuurwerk in Rotterdam Al voor het dertiende jaar op rij zal bij de Erasmusbrug Het Nationale Vuurwerk plaatsvinden. Het vuurwerk zal worden afgestoken vanaf de brug en een ponton, en is vanaf de kades rondom de Erasmusbrug vrij toegankelijk te bekijken. De show zal ook live te volgen zijn op de RTL-kanalen RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8. Het Nationale Vuurwerk wordt gepresenteerd door Jaap van Deursen.

Maar dit zal niet de enige locatie zijn in Rotterdam. Het Nationale Vuurwerk breidt zich uit en daarom zullen er voor het eerst ook centrale vuurwerkshows plaatsvinden in Nesselande en Hoek van Holland.

Derde keer Nationale Kindervuurwerk Naast dit spektakel vindt ook de derde editie van Het Nationale Kinder Vuurwerk plaats met als decor de Erasmusbrug. Maar liefst 7.500 kinderen genieten van een kind-vriendelijke vuurwerkshow, waar Tim Senders om 19:10 uur samen met de loco-burgermeester Bert Wijbenga het vuurwerk ontsteekt.

foto: Het Nationale Vuurwerk in 2018. Het Nationale Vuurwerk, dat elk jaar plaatsvindt op de Erasmusbrug in Rotterdam met Oud & Nieuw, breidt zich dit jaar uit met twee nieuwe locaties en gave technologische toevoegingen aan de show. Het georganiseerde vuurwerk, in 2007 geïnitieerd door evenementenbureaus Fjuze en JMR, krijgt in Rotterdam een steeds belangrijkere rol, onder andere vanwege de positieve bijdrage aan de veiligheid.