Home Nieuws Jongeren 60.000 mensen gaan het water in

60.000 mensen gaan het water in

Ruim 60.000 mensen zijn het jaar 2020 fris begonnen door een duik te nemen in het koude water.

Op 127 plaatsen in Nederland en nog eens 22 overzee vond vandaag de 61e editie van Unox Nieuwjaarsduik plaats waarvan Scheveningen met zo’n 10.000 mensen het grootste was. Het Noordzeewater was gemiddeld 4 graden, een matige wind zorgde ervoor dat die dicht bij het vriespunt lag.

Zoals jaarlijks bij de Scheveningse traditie worden mensen opgewarmd met muziek van DJ Maurice en het zangduo Gebroeders Ko. Na de frisse duik konden de mensen een heerlijke erwtensoep nemen, tegwnoordig is daar ook een vegatarische variant van.

Van de 10.000 mensen doneert Unox 1 euro voor Stichting Vaarwens. Deze stichting vaart kosteloos dagtochten met ongeneeslijk zieken, zodat zij er een dagje tussenuit kunnen met hun naasten.

Uit onderzoek van Unox blijkt dat ruim 2 miljoen Nederlanders de nieuwjaarsduik al eens hebben gedaan en 3 miljoen mensen zouden deze nog op hun bucketlist hebben staan

Vorig jaar maakte National Geographic een documentaire van de Scheveningse nieuwjaarsduik dat werd gefilmd met een drone. Toen ging een deel van het publiek al voor 12.00 uur het water in.

Foto’s staan een dezer dagen online via deze website

https://www.youtube.com/watch?v=4krZe-Tx49I&feature=youtu.be&t=2402