Home Business Doppio introduceert nieuwe functionaliteiten om veiligheid te vergroten

Doppio introduceert nieuwe functionaliteiten om veiligheid te vergroten

© Doppio

Two-seater e-bike scoort 8,6 bij de AD Fietstest 2023

Doppio introduceert speciaal ontwikkelde functionaliteiten om de veiligheid van de berijder en overige verkeersdeelnemers te vergroten. Het Nederlandse premium e-bike merk, dat vandaag een 8,6 scoorde bij de AD Fietstest 2023 , speelt hiermee in op de recente discussies over onveilige situaties met fatbikes die niet aan de Nederlandse wet- en regelgeving voldoen.

Fatbikes hebben de afgelopen jaren vooral bij jongeren en scholieren enorm aan populariteit gewonnen. Dat soms opgevoerde fatbikes in het straatbeeld kunnen zorgen voor controverse blijkt uit recente berichten in de media. Doppio heeft sinds haar introductie in 2019 een leidende positie veroverd in het segment van de tweezits e-bike. Het merk komt nu met speciaal ontwikkelde functionaliteiten in haar app om de veiligheid van de berijder en de andere verkeersdeelnemers te vergroten. Doppio-oprichter Peter Eiselin: “We kunnen en willen onze ogen niet sluiten voor het feit dat e-bikes dikwijls worden opgevoerd en mede daarom gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken voor de berijders en medeweggebruikers. Ouders kiezen bewust voor een doppio voor hun schoolgaande kinderen omdat veiligheid en duurzaamheid bij ons bovenaan staan. Dat is waarom we speciale functionaliteiten aan onze app hebben toegevoegd waarmee de fiets vanaf een tweede telefoon kan worden gemonitord.”

Extra functies

Eiselin kreeg door de verhalen over fatbikes in de media van steeds meer ouders vragen over veiligheid van de fietsen. “Het spreekt voor zich dat onze doppio’s voldoen aan de Europese wetgeving en dus volledig legaal zijn voor de openbare weg. Omdat we onze eigen app hebben ontwikkeld en al onze fietsen een GPS-tracker hebben konden we een aantal slimme functies aan de app toevoegen. Zo kan de fiets nu worden gekoppeld aan meerdere telefoons zodat ouders niet alleen de locatie van een fiets kunnen zien, maar ook hoe wordt gereden en bijvoorbeeld wat de maximumsnelheid is.” Deze functionaliteiten gelden voor alle fietsen van doppio vanaf model 2022. De speciaal op jongeren gerichte ‘Back to School’-editie heeft bovendien als extra veiligheidsfunctie dat de fiets niet kan worden opgevoerd.

AD Fietstest

Doppio komt sinds jaar en dag zeer goed uit testen en recensies. Zo riep Bright doppio na haar introductie uit tot beste e-bike in de categorie ‘Elektrische Fatbikes’ en scoorde het merk deze week een 8,6 in de AD Fietstest 2023 . Dat doppio bij Trustpilot gemiddeld een score van 4,5 of hoger heeft, bevestigt dit beeld. “Wij zijn enorm trots op de prominente positie die wij met onze fietsen hebben veroverd. Dat de markt voor e-bikes de komende jaren steeds sneller zal groeien is een gegeven, en dit betekent wel dat we met z’n allen een manier moeten vinden om dit nieuwe segment een plek op de openbare weg te geven. Wij hopen hier met deze nieuwe functionaliteiten een bijdrage aan te kunnen leveren.”

https://www.doppio.bike

Bron en foto © Doppio