Home Games PowNed duikt in wondere wereld van vrouwelijke gaming streamers

PowNed duikt in wondere wereld van vrouwelijke gaming streamers

© PowNed

Wie bij gamers denkt aan chips vretende nerds heeft het mis. Het zijn de vrouwelijke streamers die in opmars zijn. In de nieuwe zesdelige webserie Gamer Girls (producent Concept Street) geven zij een kijkje achter hun schermen. Van doxing tot donaties en van boobystreamers tot seksisme. Vanaf vandaag elke woensdag om 16:00 uur op NPO 3 YouTube en NPO3.NL.
 
In Gamer Girls duiken we in de wondere wereld van vrouwelijke streamers. De één streamt voor haar passie, de ander juist voor keiharde cash. Hoe zien hun levens eruit? Moet je als vrouw kunnen gamen voor streamsucces? En hoe houden de dames zich staande in de door mannen gedomineerde gamewereld? 

© Powned

We gaan live met Marcella, een van de eerste streamers in Nederland. We leren wat streaming inhoudt en hoe Twitch is ontstaan. Ook zien we hoe de streamers hun geld verdienen. Van merch tot sponsordeals en van donaties tot kanaalpunten. Een categorie apart is de boobystreamer, streamers die volgers scoren door schaars geklede setjes te dragen en Twitch gebruiken om hun Only Fans kanaal te promoten. De Nederlandse Pietrik (Parvadi) is een van hen. Ruim 1000 mannen betalen haar 25 euro per maand voor pikante content. 

Ook nemen we een duik in de community. Wie zijn de fans die avond na avond naar de streamers kijken? Hoe ver gaan ze? En waarom doneren ze? We gaan met Lovely Pris naar Comic Con, een van de grootste game events ter wereld, waar zij voor het eerst haar fans ontmoet. Met Cat Lux (Denise) zoomen we in op de donkere kant van het streamen. Want wie fans heeft, heeft ook haters. Denise is slachtoffer geweest van doxing: het online exposen van al je privégegevens. Ze werd en wordt nog steeds gestalkt, en waarschuwt jonge meiden.
 
Gamer Girls wordt geproduceerd door Concept Street (regie: Joep ten Hove en Thijs Meeuwsen) en is vanaf vandaag elke woensdag om 16:00 uur te zien op NPO 3 YouTube en NPO3.NL

ttps://www.youtube.com/watch?v=yTnW-9URJhk

Bron en foto © PowNed