Home Nieuws Sport Nieuws Olympiakos fans op het veld na verlies topper

[Video] Olympiakos fans op het veld na verlies topper

Ook het Griekse Olympiakos Piraeaus zit ineen sportieve crisis. in de laatste 26 jaren werd de club uit Piraeus maar liefst 22 keer kampioen van Griekenland, waarvan de laatste afgelopen seizoen was. En als het een keer mis gaat dan gaat het ook goed mis.

Het begon al in het begin van het huidige seizoen waarbij Olympiakos in de voorrondes werd uitgeschakeld door de Israelische club Maccabi Haifa (1-1 uit en 0-4 thuis) dat later nog in de groepsfase zou uitkomen .Het koste de succesvolle coach Pedri Martins de kop. Míchel volgde hem op.

Olympiakos plaatste zich nog wel voor de Champions Play Offs maar daarin zijn de grootste rivalen uit Athene, Panathinaikos en AEK Athene de favorieten om na lange tijd weer kampioen van Griekenland te worden. Panathinaikos (20 keer kampioen) werd voor het laatst in 2010 kampioen. AEK Athene, dat in 2013 degradeerde naar de tweede divsie wegens financiele wanbeleid werd 12 keer kampioen waarvan in 2017 de laatste was.

In de Griekse champions Play offs speelde Olympiakos Piraeus thuis tegen AEK Athene, Piraeus is de havenstad dat tegen de hoofdstad Athene zit. Met Nordin Amrabat in de basis die speelde tot de 70e minuut maar zonder spits Tom van Weert die op de bank bleef, won AEK Athene met 1-3. Met nog zo’n 2 minuten blessuretijd te spelen werd de wedstrijd niet uitgespeeld. Woedende Olympiakos Piraeus supporters bestormemden het veld. (Een paar minuten eerder had Mantelos van AEK Athene nog de 1-3 gescoord) De scheidsrechter besloot daarom eerder af te fluiten waarbij AEK Athene spelers de tunnel invluchtte.

De achterstand tussen Olympiakos Piraeus en de koplopers AEK Athene -en Panathinaikos is 9 punten

https://www.youtube.com/watch?v=dcXnGGzyUX4