Home Nieuws Sport Nieuws Thomas Beelen en Daijiro Chirino verlengen verbintenis bij PEC Zwolle

Thomas Beelen en Daijiro Chirino verlengen verbintenis bij PEC Zwolle

Thomas Beelen © Pec Zwolle Media

Thomas Beelen heeft drie maanden na zijn eerste contract bij PEC Zwolle getekend te hebben, zijn handtekening gezet onder een vernieuwde overeenkomst. De 21-jarige speler die vorig seizoen uit bij RKC Waalwijk zijn debuut maakte, veroverde in de voorbereiding een basisplaats en verlengt zijn contract nu tot medio 2025.

Beelen had al een contract tot 2023 met een optie voor nog een jaar, maar die verbintenis is nu dus opengebroken en verlengd tot 2025. 

Thomas Beelen: ,,Dat mijn contract opengebroken en verlengd is betekent dat PEC Zwolle tevreden is over de progressie die ik maak. Daar ben ik de club uiteraard heel dankbaar voor en ik ben op mijn beurt ook heel blij met de kansen die mij geboden zijn. De eerste wedstrijden als basisspeler waren voor mij heel leerzaam. Er valt nog genoeg te leren en ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Dat ik dat bij PEC Zwolle mag blijven doen is natuurlijk geweldig.”

Technisch directeur Marcel Boudesteyn: ,,De afgelopen maanden heeft Thomas veel moois laten zien. Na zijn debuut volgde al snel zijn basisdebuut tegen PSV en dit seizoen heeft hij laten zien die lijn door te kunnen trekken. Wij geloven erin dat hij zich bij ons, met ervaren spelers als Bram van Polen en Bart van Hintum om hem heen, verder kan ontwikkelen.

© PEC Zwolle Media

In navolging van Thomas Beelen heeft ook Daijiro Chirino (20) zijn contract bij PEC Zwolle verlengd. De oorspronkelijke verbintenis van de verdediger liep nog tot medio 2023 met een optie voor nog een jaar, maar verandert nu in een verbintenis tot de zomer van 2025.

In speelronde 2 uit bij Telstar maakte Chirino zijn officiële debuut en uit bij FC Den Bosch zorgde de speler met zijn assist mede voor de winnende goal van Thomas van den Belt.

Daijiro Chirino: ,,Ik ben heel blij dat ik vorige maand mijn debuut mocht maken. Dit seizoen hoop ik meer speelminuten te krijgen en met dit nieuwe contract laat de club ook nogmaals zien veel vertrouwen in mij te hebben. Dat vertrouwen sterkt mij natuurlijk alleen maar.”

,,Deze contractverlenging is iets wat hij zelf natuurlijk verdiend heeft”, vult technisch directeur Marcel Boudesteyn aan. ,,Hij laat op trainingen en in de wedstrijden waar hij tot nu toe in actie kwam, zien gauw stappen te kunnen maken. Hij pikt zaken snel op en is met zijn snelheid continue gevaarlijk op de flanken. Net als bij Thomas geldt ook voor Daijiro dat we als club heel trots zijn dat een jongen uit onze eigen voetbalacademie langer aan de club verbonden blijft.” 

Bron en foto © PEC Zwolle Media

Vorig artikelDJI kondigt Osmo Action 3 aan
Volgend artikelJoseph Paintsil: contractverlenging tot 2026
Ik ben de eigenaar van Planetzone