Home Nieuws Gadgets & Electronica DJI kondigt Osmo Action 3 aan

DJI kondigt Osmo Action 3 aan

© DJI

DJI, wereldleider in civiele drones en creatieve cameratechnologie, introduceert de Osmo Action 3, de tot nu toe krachtigste en meest content-vriendelijke actiecamera van het bedrijf. De camera heeft een batterij die gebruikers in staat stelt extreme omstandigheden te doorstaan en heeft ingebouwde ondersteuning voor verticale opnamen. Hiermee is de Osmo Action 3 de meest veelzijdige, robuuste en betrouwbare actiecamera die vandaag de dag beschikbaar is.

“Sinds we in 2019 de originele Osmo Action uitbrachten, zijn we voortdurend geïnspireerd door de verbluffende beelden die ermee zijn vastgelegd”, zegt Paul Pan, Senior Product Line Manager bij DJI. “Omdat onze gebruikers steeds verder gaan, sneller bewegen en dieper duiken, is het onze missie om een apparaat te bieden dat gebouwd is om hen bij te kunnen houden. De nieuwe functies hebben van de Osmo Action 3 de meest betrouwbare, robuuste en gebruiksvriendelijke actiecamera gemaakt. We kunnen niet wachten om de beelden te zien van de gebruikers wanneer ze hun grenzen verleggen met de Osmo Action 3.”

© DJI

Een batterij voor het extreme

Osmo Action 3 is ontworpen als een enkele oplossing voor het vastleggen van een actieve en avontuurlijk levensstijl. Dit begint met een 1770 mAh Extreme Battery waarmee de camera tot 160 minuten kan opnemen.  De batterij is bestand tegen temperaturen tot -20°C (-4°F) en laadt op van 0-80% in slechts 18 minuten en 0-100% in 50 minuten, dankzij de snel laad functie. Deze ondersteuning is een primeur voor actiecamera’s. De Extreme Battery wordt standaard bij de Osmo Action 3 geleverd.

Avontuur, nu ook verticaal

Een wereld gedreven door sociale media heeft een verticale manier nodig om meeslepende actie op beeld vast te leggen. Met een ingebouwd montagesysteem kan de camera zich onmiddellijk en veilig vastklemmen aan onder andere een stuur of helm. Het snelspansysteem dat voor het eerst te zien was in de Action 2 is geoptimaliseerd door het toevoegen van inkepingen voor een vergrendelde, schokbestendige grip. Een nieuw horizontaal-verticaal beschermend frame brengt deze snelbevestigingstechnologie in een verticale oriëntatie. Dankzij een stevige, betrouwbare grip die bestand is tegen stoten, tuimelen en brekende golven, houdt de Osmo Action 3 de meest extreme momenten in het frame.

© DJI

Dynamische beeldverwerking

De Osmo Action 3 heeft hypermoderne hardware en software om een dynamische levensstijl vast te leggen. Het 1/1,7-inch beeldverwerkingssysteem maakt opnamen in 4K/120 fps, biedt een 155° superbreed beeldveld en filmt vloeiende beelden met een hoogwaardig EIS-suite. Een verbeterd warmtebeheersysteem maakt continue 4K/60fps-opnamen mogelijk totdat de batterij leeg is, waardoor het oververhittingsprobleem van veel andere actiecamera’s wordt opgelost. De D-Cinelike Color Mode is beschikbaar in de video-, slow-motion- en timelapse-modi voor wie meer ruimte wil om te bewerken in de postproductie. En voor degenen die bereid zijn om dieper te duiken, is de Osmo Action 3 waterdicht tot op een diepte van 16 meter zonder dat er een extra behuizing nodig is.

Stabiele en vloeiende opnamen met RockSteady

Osmo Action 3 bouwt voort op DJI’s erfenis van innovatieve beeldstabilisatie die cinematografie en luchtfotografie heeft getransformeerd. Voor een veelheid aan dynamische opnamescenario’s heeft de Osmo Action 3 drie verschillende opties voor elektronische beeldstabilisatie:

 • RockSteady 3.0 elimineert effectief cameratrilling in alle richtingen. Het werkt tot 4K/120fps en zorgt voor een stabiel en meeslepend first-person perspectief. Dit is de ideale stabilisatie voor sportspecifieke scènes zoals fietsen, en handheld filmen onderweg.
 • HorizonSteady helpt cameratrillingen in alle richtingen te elimineren en corrigeert horizontaal kantelen onder elke hoek. Dat betekent dat opnamen horizontaal waterpas blijven, zelfs bij hevige schokken en rotaties van 360°, zodat zonder enige nabewerking het effect van een perfecte horizon ontstaat, zelfs bij afwijkende bezigheden zoals surfen.
 • HorizonBalancing corrigeert de kanteling horizontaal binnen ±45° en ondersteunt het opnemen van stabiele 4K/60fps video’s. Als middenweg tussen RockSteady en HorizonSteady is deze modus ideaal wanneer de prioriteit ligt bij een vloeiend 4K-beeld in een dynamische omgeving, zoals een FPV-hindernisbaanrun.

© DJI

Wordt gezien en gehoord, luid en duidelijk

De Osmo Action 3 is enerzijds een robuuste camera voor actie met hoge intensiteit en anderzijds voor vloggers en streamers. Osmo Action 3 is de eerste actiecamera met dubbele touchscreens, zodat gebruikers vanuit elke hoek toegang hebben tot de instellingen terwijl de camera in de perfecte positie blijft. Drie-mic stereo-opname vermindert windruis en verbetert de geluidskwaliteit van de opnamen. Wi-Fi Livestream ondersteunt 1080p/30fps, 720p/30fps en 480p/30fps, en het pauzeren van de opname tijdens de stream. UAC/UVC Webcam-ondersteuning biedt video en audio van hoge kwaliteit voor conferentiegesprekken en livestreams.

Verdere eigenschappen

 • Shutter/Record Button & Quick Switch Button bieden onmiddellijk opnemen en onmiddellijk schakelen tussen modi.
 • Snel schakelen tussen vijf aangepaste modi geeft toegang tot door de gebruiker gecreëerde cameramodi met een druk op een knop.
 • Multifunctionele batterijhouder biedt ruimte voor drie batterijen en twee microSD-kaarten, laadt drie batterijen snel op en kan samen met de batterijen worden gebruikt als een powerbank om andere apparaten zoals uw smartphone op te laden.
 • Voice Prompt informeert gebruikers over de huidige modi zonder de camera te hoeven loskoppelen.
 • Voice Control herkent spraakcommando’s met een hoge herkenningsgraad om de camera te bedienen als de handen vol zijn.
 • InvisiStick for Skiing herkent en verbergt de selfie stick digitaal in sneeuwsport situaties.
 • 1,5 m valbestendigheid van Corning Gorilla Glass voor de touchscreens en lens cover. Timelapse met laag stroomverbruik, voorgeprogrammeerd voor veelvoorkomende scenario’s (drukte, wolken, zonsondergang), en dynamische timelapse-videostabilisatie voor vloeiende belichting en kleurtemperatuurveranderingen.
 • Digitale lens maakt opnamen in Standaard (Dewarp), Breed, en Ultra-Wijd voor alle opnamemodi.
 • Digitale zoom tot 4x kan worden aangepast tijdens het opnemen voor een betere beeldcompositie.
 • DJI Mic compatibiliteit via de Type-C poort, en externe microfoons via 3.5mm naar Type-C kabel.
 • Loop Recording voor continu opnemen en overschrijven volgens een vooraf ingestelde tijd.

© DJI

DJI Mimo en LightCut: Twee manieren om te creëren

De Osmo Action 3 maakt verbinding met de DJI Mimo smartphone app via Wi-Fi of Bluetooth voor nog meer functionaliteit, waaronder een live feed van de camera, verschillende verhaalsjablonen, snelle in-app bewerking, en meer. Daarnaast is de LightCut video-editor app geoptimaliseerd voor gebruik met de Action 3. De app kan automatisch clips selecteren en deze op intelligente wijze koppelen aan sjablonen om videobewerkingen te genereren die meteen klaar zijn om te delen.

Speciale accessoires

Voor elk opnamescenario helpt een reeks speciale accessoires om alle mogelijkheden van deze actiecamera te maximaliseren, inclusief:

 • Osmo Action 3 Waterproof Case[1]
 • Osmo Action 3 Extreme Battery
 • Osmo Action 3 Multifunctional Battery Case
 • Osmo Action 3 Adhesive Base Kit[2]
 • Osmo Action 3 Lens Protective Cover[3]
 • Osmo Action 3 1.5m Extension Rod Kit
 • Osmo Action 3 Magnetic Ball-Joint Adapter Mount
 • Osmo Action Chest Strap Mount
 • Osmo Action Handlebar Mount
 • Osmo Action Helmet Chin Mount
 • Osmo Action Suction Cup Mount[4]

Prijs en beschikbaarheid

De Osmo Action 3 is vanaf vandaag verkrijgbaar bij store.dji.com en de meeste geautoriseerde retail partners in verschillende configuraties. De Osmo Action 3 Standard Combo is verkrijgbaar vanaf 359 EUR/ 309 GBP en omvat de Osmo Action 3, één Osmo Action 3 Extreme batterij, het Osmo Action 3 horizontaal-verticaal beschermframe, de Osmo Action 3 Quick-Release Adapter Mount, en de Osmo Flat Adhesive Base. De Osmo Action 3 Adventure Combo kost 459 EUR/ 399 GBP en omvat de Osmo Action 3, drie Osmo Action 3 Extreme batterijen, het Osmo Action 3 Horizontaal-Verticaal beschermframe, twee Osmo Action 3 Quick-Release Adapter Mounts, een Osmo Flat Adhesive Base, en de Osmo Action 3 Multifunctionele batterijhouder.

www.dji.com/OsmoAction3

© DJI

[1] Before use, close the battery compartment cover and the USB-C port cover, and tighten the Lens Protective Cover. It is recommended to install the Waterproof Case for long-duration underwater shooting or in environments with high water impact pressure. Osmo Action 3 and its Waterproof Case have an IP68 waterproof rating. Do not use the camera in hot springs or expose it to corrosive liquids.

[2] The ideal attachment temperature range is -10° to 40° C (14° to 104° F). Do not attach to curved surfaces, and make sure the attachment surface is clean. It is recommended to press down on the attachment for 10 seconds after applying and leave for 30 minutes before use.

[3] The hydrophobicity of the front screen, rear screen, and Lens Protective Cover is achieved through an AF coating, which may be affected by scratches.

[4] This product can only attach to smooth, flat, non-porous surfaces, and is only suitable for non-impact activities. When it is attached to the outside of the body of cars, motorcycles, or other vehicles, only use it on flat roads and at speeds below 80 kph (50 mph). It is also recommended to attach a safety tether to avoid accidents or loss.

Bron en foto © DJI

Vorig artikelPlanetZone TV IFA 2022 Afl 4: Zwheel
Volgend artikelThomas Beelen en Daijiro Chirino verlengen verbintenis bij PEC Zwolle