Home Nieuws Sport Nieuws STVV en Andréa Librici in onderling overleg uit elkaar

STVV en Andréa Librici in onderling overleg uit elkaar

© STVV

STVV en Andréa Librici nemen vandaag afscheid van elkaar. De jonge aanvaller maakte sinds vorig seizoen deel uit van de A-kern. De Kanaries gunnen de jeugdige aanvaller een vrije transfer, zodat hij zich elders verder kan ontwikkelen.

Andréa Librici is een jeugdproduct van STVV. De aanvaller speelde sinds 2014 – op een tussenstop bij OH Leuven na – bij de jeugd van Sint-Truiden. Na zijn terugkeer werd hij vanuit de U18 doorgeschoven naar de beloften, waar hij indruk maakte op toenmalig coach Bernd Hollerbach. Die laatste gunde Librici zijn eerste speelminuten, met een invalbeurt in Gent. Daarnaast sprokkelde Andréa ook minuten in het bekertornooi.

Volgende stap zetten

STVV wenst de 18-jarige Librici veel succes in zijn verdere carrière, vertelt sportief directeur André Pinto: “Enerzijds beschikken we op dit moment over een ruime A-kern, waardoor Librici niet aan spelen toekwam. Anderzijds is hij het niveau van onze Beloften ontgroeid. Andréa bevond zich op dit moment dus tussen schip en wal. Omdat hij altijd zo’n voorbeeldige mentaliteit en positieve ingesteldheid heeft getoond, besloten we hem zijn vrijheid te gunnen. Daarom hebben we in onderling overleg voor deze oplossing gekozen. Op die manier kan Andréa elders speelminuten vergaren en zo de volgende stap zetten. We wensen hem alle succes in zijn toekomstige carrière.”

Canary Forever

Ook Andréa Librici zelf neemt in schoonheid afscheid van de club: “Ik wil al mijn teamgenoten en de stafleden bedanken. Maar nu is het tijd voor mij om verder te gaan en me te bewijzen. Enorm bedankt ook aan alle fans. Ik zal altijd een Kanarie blijven, Canary Forever.”

Bron en foto © STVV