Home Muziek Gerard Ekdom, Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof stappen...

Gerard Ekdom, Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof stappen over naar Radio Veronica

© Elvin Boer

Radio-dj Gerard Ekdom gaat de nieuwe ochtendshow van Radio Veronica presenteren. De bekende radiomaker verlaat Radio 10 en maakt de overstap naar Veronica. Tegelijkertijd maken ook Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof een move, de NPO Radio 2-dj’s gaan bij Radio Veronica de middagshow presenteren.  

Daarnaast is bekend geworden dat Rob Stenders bij Radio Veronica blijft. Station director Robbert-Jan van de Velde over dit nieuws: “Dit is de droomprogrammering zoals we ‘m al heel lang wilden. Het is de start van een nieuw spannend hoofdstuk van een legendarisch merk. Radio Veronica wordt het station waar steeds iets kan gebeuren en luisteraars niets van willen missen. Ik heb er vertrouwen in dat dit met deze mannen en alles wat nog komen gaat, zeker gaat lukken.”

Gerard Ekdom in de ochtend 

Radio Veronica bouwt aan een nieuwe programmering met Gerard Ekdom in de ochtend. Gerard over zijn overstap naar Radio Veronica: “Een programma maken op Radio Veronica was mijn droom toen ik 12 jaar oud was. En nu 34 jaar later gaat dat eindelijk gebeuren. Het is de spannendste en meest risicovolle stap die ik ooit heb gemaakt en man, daar heb ik zin in! Dat ik dit ook nog samen met een club goede radiovrienden ga verwezenlijken vind ik echt te gek. Radio Veronica is op dit moment een beetje de underdog, maar ik weet zeker dat we er samen met de luisteraar weer een ouderwets stoer merk van kunnen maken. Ik kijk uit naar dit nieuwe, retespannende avontuur.” 

Wouter & Frank in de middag 

Radioduo Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof gaan de nieuwe middagshow bij Radio Veronica presenteren. Wouter: “We zijn NPO Radio 2 ontzettend dankbaar voor de mooiste tijd uit onze carrière tot nu toe. We hebben daar zoveel geleerd. De kans om met die ervaring, samen met Gerard en Rob te mogen bouwen aan Radio Veronica is bijzonder.” Over de overstap zegt Wouter verder: “Natuurlijk is dit spannend en doodeng, maar wij geloven heel sterk in een radiozender zoals wij die met elkaar gaan opbouwen. Met intense en echte liefde voor muziek en heel veel plezier met elkaar.” 

Frank van ‘t Hof vult Wouter aan: “We houden ervan om luisteraars uit te dagen om dingen te doen die je graag wil maar misschien niet direct doet. En nu maken we zelf zo’n move. Wij krijgen de kans om te doen wat we het allerliefste doen: samen een dagelijkse radioshow maken. Die kans pakken we met beide handen aan.” 

Nieuwe programmering 

De middagshow met Wouter en Frank zal iedere werkdag te horen zijn van 16:00 tot 19:00 uur bij Radio Veronica. De definitieve startdatum van zowel de ochtend- als middagshow wordt later bekendgemaakt. Rob Stenders is nu al iedere werkdag van 14:00 tot 16:00 uur te horen met De Bonanza. 

Bron: Radio Veronica Foto © Elvin Boer