Home Nieuws Sport Nieuws Spelers onder 17 jaar bij beste vier op EK in Israël

Spelers onder 17 jaar bij beste vier op EK in Israël

© KNVB

Het Nederlands Elftal voor spelers onder de 17 jaar heeft in de kwartfinale van het EK in Israël met 2-1 gewonnen van Italië. Het team van KNVB-coach Mischa Visser wist al voor rust op een 2-0 voorsprong te komen. In de tweede helft voerde Italië de druk op en wist aansluiting te vinden met de 2-1, maar Oranje bracht de winst over de finish. In de halve finale op zondag 29 mei speelt Nederland tegen de winnaar van Servië tegen Denemarken. Deze wedstrijd wordt morgen gespeeld. In de andere kwartfinale op het EK ging Oranje’s poulegenoot Frankrijk na penalty’s door ten koste van Duitsland. De Fransen spelen in de halve finale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Spanje en Portugal morgen.

Meer over de wedstrijd is te lezen op Onsoranje.nl.  

Statistieken:

Nederland- Italië 2-1 (2-0);
Doelpunten Nederland: Gabriel Osei Misehouy (27’), Jason van Duiven (43’)

Scheidsrechter: Willy Delajod (Frankrijk)

Opstelling Nederland: Tristan Kuijsten (AZ), Bram Rovers (PSV), Thijmen Blokzijl (FC Groningen), Dean Huijsen (Juventus), Rainy Breinburg (Feyenoord), Antoni Milambo (Feyenoord), Gabriel Osei Misehouy (Ajax), Silvano Vos (Ajax), Jaden Fernando Slory (Feyenoord), Jason van Duiven (PSV), Isaac Babadi © (PSV).

Wissels: Mike Kleijn (Feyenoord), Yoram Boerhout (Ajax), Tim van den Heuvel (PSV), Alvaro Henry (Ajax), Ezechiel Banzuzi (NAC Breda).

Overige wissels: Bernt Klaverboer (SC Heerenveen), Oualid Agougil (Ajax), Ilias Splinter (AZ), Fabiano Rust (Feyenoord).


EK 2022 in Israël

Onder 17 is als tweevoudig titelverdediger afgereisd naar Israël. Zowel in 2018 als 2019 wonnen zij het Europees kampioenschap. Daarna werd het toernooi twee jaar op rij afgelast vanwege corona. Aan het EK 2022 doen zestien landen mee. De groepswedstrijden werden gespeeld van 16 tot en met 23 mei. De kwartfinales staan voor 25 en 26 mei op de kalender. De halve finale wordt gespeeld op 29 mei en de EK-finale is op 1 juni. 

Bron en foto © KNVB

Vorig artikel[Review] Tiny Tina’s Wonderlands – een volwaardige spin-off voor Borderlands-fans
Volgend artikelEerste trailer Beast gelanceerd
Ik ben de eigenaar van Planetzone