Home Nieuws Sport Nieuws Siemen Voet nieuwe aanwinst PEC Zwolle

Siemen Voet nieuwe aanwinst PEC Zwolle

PEC Zwolle neemt per direct Siemen Voet over van de Belgische landskampioen Club Brugge. De 21-jarige linksbenige centrale verdediger is een jeugdexponent van de club uit zijn geboorteland en speelde vorig seizoen op uitleenbasis voor KV Mechelen. In Zwolle tekent hij een contract voor de duur van twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.  

Voet kwam via S.K. Lochristi en KSC Lokeren in 2009 bij Club Brugge terecht. Vorig seizoen maakte Voet in het shirt van Mechelen zijn debuut in de Jupiler Pro Leauge, de hoogste divisie van België. Nu maakt de 1.90 meter lange mandekker de overstap naar Zwolle.

Siemen Voet: ,,Ik ben heel content om komend seizoen in de Eredivisie mijn opwachting te maken. PEC Zwolle is een ambitieuze club die er naar streeft om verzorgd en aanvallend voetbal te spelen. Dat past helemaal in mijn straatje. Wanneer het nieuwe seizoen over een paar weken zal doen losbarsten moet ik er staan en ga ik mijn best doen om in het basiselftal te geraken. Ik was daarstraks al even op het veld. Het stadion en de grasmat zien er tof uit en maakt de goesting in een nieuw seizoen voor mij alleen maar groter.”

Mike Willems, technisch manager van PEC Zwolle, legt uit waarom Voet naar Zwolle is gehaald. ,,Siemen is een voetballende verdediger die een uitstekende indruk maakt op Art, de scouts en mij. Ook het feit dat hij linksbenig is en de nodige lengte met zich meeneemt zorgden ervoor dat wij hem erg graag aan onze selectie wilde toevoegen. Ik ben blij dat het gelukt is en dat onze groep, ook met de komst van Kostas Lamprou donderdag, steeds meer vorm begint te krijgen. Tijdens de voorbereiding is het aan Siemen om de technische staf verder te overtuigen van zijn kwaliteiten zodat zij niet om hem heen kunnen.”

Bron en foto © PEC Zwolle Media