Home Nieuws Sport Nieuws Vanaf 30 juni weer uitverkochte stadions mogelijk

Vanaf 30 juni weer uitverkochte stadions mogelijk

De aftrap van het nieuwe seizoen in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Pure Energie Eredivisie Vrouwen vindt plaats in ouderwets volle stadions. Vrijdag heeft het kabinet namelijk besloten dat per 30 juni de maximale capaciteit van stadions weer kan worden benut.

De startdata van de competities zijn:

  • 6 augustus Keuken Kampioen Divisie
  • 7/8 augustus Johan Cruijff Schaal
  • 13 augustus Eredivisie
  • 27 augustus Pure Energie Vrouwen Eredivisie

Het besluit van het kabinet is genomen op basis van de onderzoeksresultaten van Fieldlab Evenementen. Volgens deze conclusies is er onder voorwaarden een 100 procent-bezetting van de beschikbare capaciteit bij evenementen mogelijk in het risiconiveau Zorgelijk, stap 4 in het openingsplan. Toegang tot de stadions is veilig en verantwoord op basis van toegangstests en vaccinaties (per 30 juni kan het vaccinatiebewijs ook als toegangsbewijs dienen bij evenementen).

Uitsupporters

De coronamaatregelen die dan gelden, maken de terugkeer van de uitsupporters mogelijk, zo constateert de Regiegroep Voetbal & Veiligheid. Vervolgens is het aan de lokale autoriteiten om – zoals gebruikelijk – met het oog op de openbare orde en veiligheid te bepalen om hoeveel uitsupporters het per wedstrijd gaat.

‘Maximale beleving terug’

“Dit is het nieuws waar we lang op hebben gewacht. Het is een heel moeilijk jaar geweest voor het voetbal. Sinds de corona-uitbraak hebben we veelvuldig en intensief contact gehad met ‘Den Haag’. Er is geïnvesteerd om de stadions coronaproof te maken. We hebben meegewerkt aan pilots en Fieldlab Evenementen met beperkt publiek. Supporters en sponsors hebben zich flexibel en loyaal opgesteld. Uiteraard zijn we heel blij met de positieve ontwikkelingen van de coronapandemie en de (her)openingsstrategie van de overheid. Nu hebben we ook groen licht voor de volgende stap: we gaan terug naar de maximale beleving van het voetbal. Volle bak, met thuis- en uitsupporters. Wij kijken nu nog meer uit naar het nieuwe seizoen.” – KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie.

Bron © KNVB Foto © PlanetZone