Home Nieuws Sport Nieuws Ruud van Nistelrooij per direct weg bij PSV

Ruud van Nistelrooij per direct weg bij PSV

© PlanetZone

Draagvlak en vertrouwen ontbrak om door te gaan

Ruud van Nistelrooij is vanmorgen per direct opgestapt als hoofdcoach van PSV. De coach was vastberaden om niet meer door te gaan hoewel. Dat gisterenavond nog geheel anders lag. Toen hadden technisch directeur Earnest Stewart en algemeen directeur Marcel Brands al een gesprek met Ruud en kwamen ze overeen de evaluatie te tillen na de laatste competitie wedstrijd tegen AZ Alkmaar waar de tweede plek nog op het spel staat.

,,Ruud kwam vanmorgen bij me langs en heeft mij verrast door te zeggen dat hij per direct zou gaan stoppen”, zegt Stewart. ,,Het is bijzonder vervelend en zeer verrassend, met name als je ziet hoe we na gisteravond uit elkaar zijn gegaan.” Stewart had het idee dat het weinig zin had om hem nog op andere gedachte te brengen, hij was vastbesloten in zijn keuze.

Dat is de redenen geweest dat Ruud vanmorgen rond half tien medegedeeld heeft om per direct te stoppen en dat heeft hij gelijk aan de spelers en technische staf kenbaar gemaakt. Zijn keuze stond vast. Assistent Fred Rutten zal daarom op de bank zitten bij de laatste wedstrijd van PSV. Rutten na na dit seizoen net als André Ooijer vertrekken bij PSV, dat melde Marcel Brands.

Foto © PlanetZone

Vorig artikelTinder publiceert het Future of Dating Report 2023
Volgend artikel[Video] Tina Turner (83) overleden
Ik ben de eigenaar van Planetzone