Home Nieuws Sport Nieuws Ramon Leeuwin terug in veilige haven

Ramon Leeuwin terug in veilige haven

Voor Ramon Leeuwin is de cirkel rond. De getogen Almeerder, die in de jeugd werd ontdekt bij FC Omniworld, komt over van AZ en tekent een contract voor één seizoen bij Almere City FC.

De 33-jarige centrale verdediger brengt een berg ervaring mee naar het Yanmar Stadion op zowel nationaal als internationaal niveau.

In totaal speelde hij in Nederland 337 officiële wedstrijden, waarvan het overgrote deel in de Eredivisie. Leeuwin diende clubs als ADO Den Haag, Cambuur Leeuwarden, FC Utrecht en AZ. Bij FC Utrecht en AZ speelde hij Europa League en voorronde Champions League. Bovendien stond Leeuwin met het FC Utrecht van trainer Erik ten Hag in De Kuip en was hij verantwoordelijk voor de enige Utrechtse treffer in de verloren bekerfinale tegen Feyenoord.

Leeuwin deed verdere internationale ervaring op, op het hoogste niveau in Denemarken, waar hij bij Odense Boldklub tot 49 officiële wedstrijden kwam. Ook maakte de centrale verdediger afgelopen jaar zijn interlanddebuut voor het Surinaamse elftal. Leeuwin heeft inmiddels drie caps achter zijn naam.

Leeuwin: ,,Almere is mijn stad en ik speel al langer met het idee om hier terug te keren. Almere City FC maakt een geweldige opmars en staat er goed op. Het lijkt mij geweldig om de stad trots te maken met een promotie naar de Eredivisie.”

Technisch manager Teun Jacobs is blij met de ervaring die Leeuwin met zich meebrengt: ,,Ramon is een fantastische verdediger die zich op alle niveaus bewezen heeft. Onze selectie gaat veel profijt hebben van zijn karakter en leiderschap. Hij heeft hier zijn roots en barst van de ambitie om zijn stad naar het hoogste niveau van Nederland te brengen.”

Bron en foto © Almere City