Home Nieuws Sport Nieuws Podiumplek voor Aprilia tijdens TT in Assen

Podiumplek voor Aprilia tijdens TT in Assen

© Aprilia

Tijdens de MotoGP in Assen zorgt Aleix Espargaró dat Aprilia terug is op het podium. Hij wist de derde plek te bemachtigen ondanks pech met zijn rechter voorvleugel in de beginfase van de race. Espargaró verloor het contact met het podium geen moment en wist met zijn motor, die uit balans was door zijn missende voorvleugel, zich goed te verdedigen tegen de aanvallen van Martin. Met een paar duizendste verschil en dankzij een straf voor Binder, nam hij de welverdiende derde plek mee naar huis, slechts negentien tienden achter de racewinnaar.

Aleix Espargaró over de race: “We hebben enorm hard gewerkt om dit te bereiken en dat moeten we blijven doen. Ik startte goed, maar verloor meteen een deel van de voorvleugel na contact met Marini. Hierdoor bewoog de motor veel en was het niet makkelijk om tempo vast te houden, of in te halen. Ik wil dit podium opdragen aan iedereen waarmee ik samenwerk en mijn familie. Het is geen eenvoudige sport en omringd worden door een goede groep mensen is echt belangrijk. Met de plek op het podium, kunnen we met een gerust hart op vakantie.”

MAVERICK VINALES SPA APRILIA RACING APRILIA MotoGPViñales uit de race

Ook Maverick Viñales had een geweldige start en nestelde zich snel op de zesde plaats door Oliveira, Marini en Miller in te halen. Maar tijdens de vierde ronde viel hij door een crash uit de race en werd een zekere plek op het podium uitgesloten. Ondanks zijn uitval, neemt hij uitstekende prestaties mee naar huis – zowel van hem als van de motor.

“Van dit soort weekenden word ik blij, zelfs ondanks mijn uitval. Ik begon sterk en remde goed in de eerste bocht. De motor werkte heel goed en ik voelde me sterk. Ik pushte hard, waardoor ik de voorkant verloor en crashte. Dat kan gebeuren als je de limieten opzoekt, en dit zal ik ook zeker blijven doen. Het is duidelijk wat ik wil en kan, en wat de motor aankan en daarom wil ik ook strijden voor de allerbeste plekken”, aldus Maverick Viñales.

Vijf punten voor Lorenzo Savadori

Het was een fantastische race voor Lorenzo Savadori, de Aprilia Racing-tester die zijn tweede wildcard van het seizoen reed op Assen. Savadori’s uitstekende prestaties van de sprintrace werden bevestigd tijdens de race, waar hij vocht voor een top 10-klassering. Hij eindigde als elfde omdat hij iets meer dan een seconde tekort kwam, maar nam toch vijf punten mee naar huis in het wereldkampioenschap en extra data voor de ontwikkeling van de RS-GP.

“Het was zonder twijfel een geweldig weekend”, zegt Lorenzo Savadori. “Zeker op een circuit waar we geen testritten doen, en met veel nieuwigheden, is het een top race geweest. Het missen van een top-10 finish, is jammer, maar niets kan deze prestatie wegnemen. Het laat ons harde werk en de kwaliteit van mij en de Aprilia zien en niets kan deze prestatie wegnemen.”

Bron en foto © Aprilia