Home Nieuws Sport Nieuws PEC Zwolle trekt nog een doelman aan: Jasper Schendelaar

PEC Zwolle trekt nog een doelman aan: Jasper Schendelaar

Na de Griek Kostas Lamprou nog een doelkman voor PEC Zwolle

Jasper Schendelaar maakt de overstap van AZ naar PEC Zwolle. De 20-jarige doelverdediger, die het voorbije seizoen als huurling voor Telstar uitkwam, komt transfervrij over vanuit Noord-Holland en tekent in Overijssel een contract voor de duur van twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Schendelaar is geboren en getogen in Alkmaar en werd al in 2013 opgenomen in de voetbalacademie van AZ. In de voorbereiding op het seizoen 2016/2017 maakte Schendelaar op 15-jarige leeftijd zijn officieuze debuut in de hoofdselectie en was daarmee één van de jongste debutanten uit de clubgeschiedenis van de Alkmaarders.

Twee seizoenen terug was Schendelaar eerste doelman van Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. De afgelopen jaargang werd hij verhuurd aan Telstar om meer ervaring op te doen. In Velsen-Zuid kwam Schendelaar tot 36 optredens, maakte hij veel indruk en werd hij in het najaar opgeroepen voor Jong Oranje. Nu vertrekt de speler definitief uit zijn vertrouwde omgeving om in Zwolle de concurrentiestrijd onder de lat aan te gaan.

Jasper Schendelaar: ,,In Alkmaar en later bij Telstar heb ik mij de afgelopen jaren goed kunnen ontwikkelen. Zeker het voorbije seizoen heb ik flinke stappen kunnen maken en nu merk ik dat ik klaar ben voor een volgende stap. Toen ik hoorde dat PEC Zwolle interesse in mij toonde, ben ik snel met de club in contact geraakt. Hier hebben ze een duidelijk plan met mij en wil ik me de komende jaren verder ontwikkelen. De afgelopen twee seizoenen bij Jong AZ en Telstar heb ik veel minuten gemaakt en dat smaakt naar meer. Ik wil mij bij de start van de voorbereiding zo goed mogelijk presenteren en ben vastberaden daarvoor alles te geven.”

Technisch manager Mike Willems: ,,Jasper is een talentvolle doelman met een eigen stijl. Dat hij goed kan keepen was al vroeg duidelijk. Het was ook niet voor niets dat clubs als Arsenal en Ajax achter hem aanzaten. Jasper mocht bij AZ al op jonge leeftijd aansluiten bij de eerste selectie en heeft zich in de luwte kunnen ontwikkelen. De voorbije seizoenen heeft hij in de Eerste Divisie al bewezen een prima doelman te zijn. Wij hebben de laatste jaren veelvuldig wedstrijden van Jasper bezocht en daarin heeft hij ons overtuigd. Nu is het aan hem om hier in Zwolle naam te maken en zich te laten gelden.”

Donderdag trok PEC Zwolle ook al een doelman aan, de Griek Kostas Lamprou

Kostas Lamprou nieuwe doelman PEC Zwolle

Bron en foto © PEC Zwolle Media