Home Nieuws Sport Nieuws Kostas Lamprou nieuwe doelman PEC Zwolle

Kostas Lamprou nieuwe doelman PEC Zwolle

Kostas Lamprou is de nieuwe doelman van PEC Zwolle. De 29-jarige Griek komt over van RKC Waalwijk. Bij de Geelblauwen miste hij afgelopen seizoen geen minuut, noteerde de doelman vijf clean sheets en wist hij drie strafschoppen te keren. In Zwolle tekent de sluitpost een contract voor de duur van twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Voor zijn jaar bij RKC Waalwijk speelde Lamprou bij Feyenoord, Willem II, Ajax en Vitesse. In totaal staat zijn teller op 178 officiële wedstrijden onder de lat. Ook kwam hij in het verleden 14 keer uit voor Jong Griekenland.

Kostas Lamprou over zijn komst naar Zwolle: ,,Na een goed seizoen in Waalwijk is het voor mij tijd om een volgende stap te zetten. In de loop der jaren heb ik vaak tegen PEC Zwolle gespeeld en zowel binnen als buiten de lijnen vind ik dit een hele mooie club. De support vanaf de tribunes is zowel bij thuis- als uitwedstrijden fanatiek en op de inmiddels prachtige grasmat wordt verzorgd voetbal gespeeld. Ik zie uit naar mijn tijd hier en kan niet wachten om aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen.”

Technisch manager Mike Willems: ,,Met Kostas halen we een uitstekende keeper en een echte winnaar in huis. Het afgelopen seizoen heeft hij zich nadrukkelijk bij ons in de kijker gespeeld. Onder meer door zijn uitstekende reflexen, meevoetballende kwaliteiten, de passie waarmee hij in het doel staat en de punten die hij voor RKC heeft gepakt. Daarnaast is Kostas een geroutineerde keeper in de Eredivisie en dus weet hij als geen ander wat er van hem en de groep gevraagd wordt om tot prestaties te komen.”    

Bron en foto © PEC Zwolle Media