Home Nieuws Sport Nieuws Nederlander Justin Lonwijk versterkt het middenveld bij RSC Anderlecht

Nederlander Justin Lonwijk versterkt het middenveld bij RSC Anderlecht

Justin Lonwijk © RSCA Studio

23 jarige Nederlander komt over van Dynamo Kiev

Justin Lonwijk versterkt het middenveld van paars-wit. De 23-jarige Nederlander komt over op huurbasis van Dynamo Kiev voor 1 seizoen. Het akkoord bevat ook een aankoopoptie aan het einde van het seizoen. 

Justin is een centrale middenvelder die de jeugdreeksen bij Willem II en PSV doorliep. Hij liet zich ook opmerken bij de jeugdploegen van Oranje. Hij maakte zijn debuut voor Jong PSV in 2017. Op 19-jarige leeftijd vertrok hij naar FC Utrecht. Daar speelde hij onder meer in de voorrondes van de Europa League met het eerste elftal en ontwikkelde hij zich verder bij Jong FC Utrecht. 

Begin 2021 maakte Justin de overstap naar het Deense Viborg FF. Hij groeide er uit tot een vaste waarde op het middenveld en speelde 60 wedstrijden in anderhalf seizoen. Het leverde hem een transfer op naar Dynamo Kiev in de zomer van 2022. Daar kwam hij in 18 wedstrijden in actie in de Premier Liga.  

CEO Sports Jesper Fredberg: 

“Met Justin voegen we een interessant profiel toe aan onze kern. Hij is een veelzijdige, aanvallende middenvelder die op meerdere posities kan spelen. We kennen zijn kwaliteiten, nu is het zaak om hem speelklaar te krijgen en in te passen in het team. We zijn ervan overtuigd dat hij een impact zal hebben en dat hij ons kan helpen om onze doelen dit seizoen te bereiken.” 

Justin Lonwijk: 

Ik ben zeer trots om dit shirt te mogen dragen. Ik speelde in de jeugd bij PSV en Willem II vaak tegen Anderlecht, en zij waren toen al altijd bij de beste. Ik ben gecharmeerd door het project hier en ik denk dat ik met m’n offensieve kwaliteiten het team iets kan bijbrengen.” 

Bron: RSC Anderlecht Foto © RSCA Studio