Home Nieuws Sport Nieuws Uitslagen tweede voorrronde Champions League: Racing Genk, Galatasaray gelijk, Panathinaikos op rozen,...

Uitslagen tweede voorrronde Champions League: Racing Genk, Galatasaray gelijk, Panathinaikos op rozen, hatrick Feyenoord target Ivanusec

Fans van Panathinaikos vieren de 3-0

Dries Mertens bijna goud waard

Racing Genk en Galatasaray moeten volgende week thuis vol aan de bak. Genk kwam in de 21e minmuut op voorsprong door een doelpunt van Arokadare maar kon die stand niet vasthouden. In de 78e minuut zorgde Steve Rouiller voor de gelijkmaker. Genk kwam nog wel met een slotoffensief maar tot een doelpunt kwam het niet meer.

Turks kampioen Galatasaray had het moeilijk in Vilnius, hoofdstad van Litouwen. de plaatselijke club Zalgiris kwam net na de rust op voorsprong door een doelpunt van Oyewusi. Pas een kwartier voor tijd kwamen de Turken terug en boog het de stand om naar een 1-2 mede dankzij twee voorzetten van de Belg Dries Mertens waardoor respectievelijk Bardackci en Halil Dervisoglu konden scoren. echter zorgde Kazlauskas voor de thuisploeg in de blessuretijd de eindstand op 2-2

Panathinaikos mag zich vrijwel opmaken voor de kraker tegen het Franse Olympique Marseille. De Grieken wonnen in het Slowaakse Kosice met 3-1 van SC Dnipro-1, de club uit Oekraine moet door de invasie van Rusland uitwijken en elders op locatie spelen. Andraz Sporar, Filip Djuricic en Daniel Mancini (penalty) scoorde voor de club uit Athene. Kapliyenko zorgde in de 90e minuut nog voor de 3-1. De Nederlanders Bart Schenkeveld en Tonny Vilhena stonden in de basis maar Schenkeveld viel in de 24e minuut geblesseerd uit

Luka Ivanusec was goud waard voor Dinamo Zagreb, Luka scoorde een hatrick in de wedstrijd tegen FC Astana. In de 41e, 43e en 56e minuut maakte hij respectievelijk de 2-0, 3-0 en 4-0 wat tevens de eindstand was. Feyenoord zet nu zijn zinnen op de kroatische speler en heeft een nieuw bod uitgebracht aan Dinamo Zagreb