Home Nieuws Sport Nieuws N.E.C. huurt Rodrigo Guth van Atalanta

N.E.C. huurt Rodrigo Guth van Atalanta

© PlanetZone

N.E.C. heeft zich voor het komende seizoen verzekerd van de diensten van Rodrigo Guth. De 20-jarige verdediger komt op huurbasis over van het Italiaanse Atalanta en is inmiddels aangesloten bij de selectie in Hoenderloo.  

Guth is geboren in Coritiba in Brazilië en beschikt naast een Braziliaans paspoort ook over een Duits paspoort. In de zomer van 2017 trok Guth de deur achter zich dicht in de jeugd bij Coritiba, waarna hij vertrok naar Atalanta O19. Het afgelopen seizoen werd de verdediger uitgeleend aan Pescara. De verdediger kwam tot 24 competitieduels in de Serie B. Komend seizoen wordt de verdediger gehuurd door N.E.C. 

Technisch directeur Ted van Leeuwen over aantrekken van Rodrigo Guth: “Rodrigo Guth is een jonge Braziliaanse verdediger met Duitse roots. Hij is opgeleid bij Coritiba en Atalanta Bergamo en staat bekend om zijn flair en duelkracht. Vorig jaar heeft hij voor het eerst een seizoen bij de senioren meegedraaid bij Pescara in de Serie B en Atalanta zocht voor dit seizoen een vervolgstap in een competitie op het hoogste niveau. Ze zagen Nederland als een prima opleidingsland vanwege de moeilijkheidsgraad die het spelen als verdediger in de Eredivisie met zich meebrengt.” 

“Ik ben erg blij om bij N.E.C. te zijn en kan niet wachten om met de groep te trainen. Ik wil iedereen zo snel mogelijk leren kennen, zodat ik snel mijn bijdrage kan leveren en we een zo goed als mogelijk seizoen draaien in de Eredivisie”, zo stelt Guth.  

Bron © NEC Nijmegen

Foto © PlanetZone

Vorig artikelRKC Waalwijk legt Michiel Kramer voor twee seizoenen vast
Volgend artikelJoeri Schroijen terug in geelzwart
Ik ben de eigenaar van Planetzone