Home Nieuws Sport Nieuws Joeri Schroijen terug in geelzwart

Joeri Schroijen terug in geelzwart

Een oude bekende keert terug in Covebo Stadion – De Koel -: Joeri Schroijen. De 30- jarige Weertenaar speelde tijdens de seizoenen 2013-2014 en 2014-2015 al voor de Venlonaren. Nu trekt Schroijen wederom het geelzwart aan en ondertekent hij een die hem voor twee seizoenen aan de club verbindt, met nog een optie voor één extra seizoen.

Schroijen is een jeugdexponent van de Fortuna Sittard-opleiding. De vleugelspits vertrok na drie seizoenen destijds naar Go Ahead Eagles. Daarna kwam Schroijen voor zijn eerste periode naar De Koel. In Venlo speelde hij anderhalf jaar, waarna hij door de Koelclub aan Fortuna Sittard werd verhuurd. De huurperiode duurde een half seizoen. Vervolgens nam Fortuna hem over van de Venlonaren. Om de Limburgse route nagenoeg compleet te maken, vertrok hij een jaar later naar MVV Maastricht. In de Limburgse hoofdstad speelde hij in totaal 4,5 seizoen. Afgelopen winter besloot Schroijen de overstap te maken naar Griekenland, waar hij met AO Xanthi streed voor promotie naar de Griekse hoogste divisie. Dat laatste lukt Schroijen en de zijnen net niet. Ze strandden in de finale van de Play-Offs.

Schroijen over zijn terugkeer naar Venlo: “Als geboren en getogen Weertenaar én oud speler van de club ken ik VVV-Venlo natuurlijk erg goed. Het is een échte warme familieclub. Een club die in de buurt van mijn woonplaats ligt en waarbij ik me thuis voel. Daarnaast vond ik het belangrijk dat Stan Valckx en Jos Luhukay mij tijdens onze gesprekken het vertrouwen gaven en aangaven dat we dit jaar een aanvallende speelstijl gaan hanteren, waarmee we veel willen creëren en afdwingen. Die speelstijl is me op het lijf geschreven. Ik heb altijd drive naar voren en de drang om een doelpunt te maken.”

Technisch Manager Stan Valckx: “Joeri is natuurlijk geen onbekende voor ons. Hij is een explosieve vleugelspeler die een passeeractie in huis heeft. Hij heeft daarnaast een neusje voor de goal en patent op ‘juweeltjes’ van doelpunten met zijn sterke linkerbeen. Hopelijk mogen we die komende seizoenen ook bewonderen in De Koel. Joeri heeft echter ook de capaciteiten om de gehele linkerkant te bestrijken en op de backpositie uit de voeten te kunnen. Maar we halen Joeri bewust voor de positie van vleugelaanvaller, daar waar zijn kwaliteiten het beste tot zijn recht komen.”

Bron en foto © VVV Venlo

Vorig artikelN.E.C. huurt Rodrigo Guth van Atalanta
Volgend artikelBekijk de trailer van Knockout City Season 2 – Fight at the Movies
Ik ben de eigenaar van Planetzone