Home Nieuws Sport Nieuws MVV legt Sven Blummel langere tijd vast

MVV legt Sven Blummel langere tijd vast

De 24-jarige Sven Blummel komt per direct de gelederen van MVV Maastricht versterken. De vleugelspeler komt over van De Graafschap. MVV huurt de speler voor de rest van het seizoen en neemt dan per juli de speler definitief over van de Superboeren. Hij staat dan tot medio 2023 onder contract in Maastricht.

Blummel debuteerde in september 2015 in Jong PSV. Van 2017 tot 2019 speelde Blummel voor FC Den Bosch om vervolgens in augustus 2019 een 3-jarig contract te tekenen bij het Deense Fremad Amager.Na een half seizoen in Denemarken keerde hij terug naar Nederland om daar te gaan voetballen bij De Graafschap. In Doetinchem had hij een contract tot medio 2022.

“We hadden Blummel al langer in het vizier”, zegt Technisch Directeur Ron Elsen. “Hij past prima in het toekomstplaatje van MVV.”

Blummel was al eens eerder in beeld bij MVV. “Vanaf toen ben ik eigenlijk altijd contact blijven houden”, zegt de nieuwe aanwinst van de Sterrendragers. “Ik wil mij doorontwikkelen bij deze mooie club. Veel spelen en met de club stappen maken.”

Darije Kalezic: “Sven is een speler die op verschillende posities inzetbaar is. Hij is een buitenspeler, die ook als aanvallende middenvelder goed uit te voeten kan. Een technisch vaardige speler die een neusje voor de goal heeft. Sven beschikt ook over het juiste karakter en een goede mentaliteit.”

Bron © en Fotografie: www.mvv.nl / Publiciteitsvisie.nl