Home Nieuws Sport Nieuws Michael Reiziger nieuwe coach Jong Oranje

Michael Reiziger nieuwe coach Jong Oranje

© KNVB Media

Jong Oranje zal vanaf komend seizoen worden geleid door Michael Reiziger. Hij is de opvolger van Erwin van de Looi, die afzwaait als coach van Jong Oranje na het EK deze zomer. Reiziger (50) was de afgelopen vier seizoenen assistent-trainer bij Ajax. Hij tekent bij de KNVB voor een periode van twee jaar, tot en met het EK van 2025

Reiziger: “Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg. Het is een geweldige mogelijkheid om te gaan werken met de grootste voetbaltalenten van ons land. Ik heb natuurlijk veel met jonge voetballers gewerkt, dus die ervaring sluit perfect aan. Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om presteren, dus we gaan er alles aan doen om succesvol te zijn. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan.”

Het is voor Michael Reiziger een terugkeer naar Zeist; in 2014 was hij al assistent van Oranje O17. In 2017 werd Reiziger met Jong Ajax kampioen van de Eerste Divisie. Dat was een primeur: nog nooit pakte een beloftenteam de titel in die competitie. Daarvoor was hij jeugdtrainer en assistent bij Sparta Rotterdam.

Reiziger kan terugkijken op een prachtige voetballoopbaan: Hij speelde onder meer voor Ajax, AC Milan, Barcelona en PSV, en won de Champions League, de Wereldbeker en zes landstitels. Tussen 1994 en 2004 speelde Reiziger 72 keer voor het Nederlands elftal.

Nigel de Jong, directeur topvoetbal bij de KNVB, is zeer content met de komst van Reiziger: “Het is een goede zaak dat een oud-topspeler als Michael zijn kennis en ervaring voor Jong Oranje gaat inzetten. Hij kent de voetballerij, weet wat topsport-mentaliteit inhoudt en is een gerespecteerde naam in binnen- en buitenland. Met zijn achtergrond als trainer van Jong Ajax heeft hij natuurlijk ervaring met de toptalenten, en hij heeft laten zien dat hij daar het beste uit kan halen.”

Komende maand speelt Jong Oranje het EK, nog onder leiding van Erwin van de Looi die al eerder bekend maakte na het toernooi te vertrekken. Het kampioenschap, dat wordt afgewerkt in Georgië en Roemenië, start op 21 juni.

Bron en foto © KNVB Media

Vorig artikel[Video] “Zien jullie niet dat deze game alleen maar ellende met zich meebrengt?”
Volgend artikel[Video] Boef grote winnaar van jublieumeditie NPO FunX Music Awards
Ik ben de eigenaar van Planetzone