Home Nieuws TV Nieuws “Zien jullie niet dat deze game alleen maar ellende met zich meebrengt?”

[Video] “Zien jullie niet dat deze game alleen maar ellende met zich meebrengt?”

© Jasper Suyk

Over iets meer dan een week verschijnt het langverwachte, keiharde vijfde seizoen van ‘Mocro Maffia’ bij Videoland. Na de dood van Romano is Paus vastberaden om te verdwijnen naar het buitenland en de organisatie in Nederland in handen van zijn zus Samira te laten. De rip van Tatta op zijn 2000 kilo coke zet dit hele plan echter op losse schroeven. En met Taxi als mogelijke kroongetuige sluit het net om Paus zich van twee kanten. Wendt Paus zich tot Potlood om hem te helpen zijn organisatie te redden? Of kunnen zij het verleden niet laten rusten? Het vijfde seizoen van de fictieve serie ‘Mocro Maffia’ is vanaf 2 juni wekelijks te streamen bij Videoland.

Verwijnen in vergetelheid
Nadat Paus (Achmed Akkabi) besloten heeft Nederland te verlaten, ript Tatta (Robert de Hoog) zijn 2000 kilo coke uit Antwerpen. In Nederland zit Paus’ zus Samira (Zineb Fallouk) met lege handen. Als plaatsvervanger van Paus in Amsterdam moet ze omgaan met alle hoofdpijn die voortkomt uit de cokediefstal. En als nieuwkomer maakt dit haar extra afhankelijk van haar rechterhand Tonnano (Khalid ‘ICE’ Altherch), die uit wraak op Tatta jaagt. Daarbovenop komt ook nog eens het feit dat Samira’s man Taxi (Iliass Ojja) is overgelopen naar justitie en aan een kroongetuigedeal werkt. Daarmee gooit hij olie op het vuur in het gevecht dat officier van justitie Gerben van Jaren (Pierre Bokma) voert tegen de organisatie van Paus. Taxi voedt Van Jaren met inzichten en bekentenissen, die weleens het einde van Paus’ organisatie kunnen betekenen.

Paus verblijft ondertussen in Spanje en probeert van een afstand orde in de chaos te brengen. Via de Colombiaanse drugsbaron Tia Alvarez (Martha Villada Marquez) probeert Paus aan een nieuwe lading te komen. Maar zij levert hem daarbij direct een nieuw probleem: hij moet een nieuwe haven in Europa vinden voor zijn drugshandel. Ondertussen wil hij een gezichtsverandering ondergaan zodat hij voorgoed kan verdwijnen in de vergetelheid.

© Jasper Suyk

Wraak
Potlood (Nasrdin Dchar) wordt door Paus kort gehouden. Onder toezicht legt hij contact met een plastisch chirurg en adviseert hij Paus. Toch knaagt er wat aan hem. Kan Potlood zijn voormalige beste vriend en aartsvijand vergeven? Of loert hij nog steeds op een kans op wraak, terwijl Paus hem dichtbij zich houdt, zoals je met je grootste vijanden betaamt te doen?

De drugsstrijd levert vooral lege straten op. Havik (Ahmed Bouyaghroumni) ziet dit als een kans. Hij zit nog steeds ondergedoken met Komtgoed (Marouane Meftah) en denkt nu te moeten toeslaan om naam te maken. Ook Adil (Walid Benmbarek) is nog altijd op de vlucht voor justitie. Samen met Meltem (Sinem Kavus) probeert hij genoeg geld te verdienen om voor eens en altijd naar Marokko te vluchten. Maar als Meltem door pinpasfraude in het vizier van justitie komt, lijkt een vlucht naar het buitenland voor Adil verder weg dan ooit.

Celine (Charlie Chan Dagelet) had ook gehoopt vrij te zijn nadat ze Romano heeft vermoord. De dood op haar ex blijft haar echter achtervolgen. En zeker nu ook Romano’s neef Borsu (Cho) vragen gaat stellen, besluit ze dat de aanval de beste verdediging is. Met haar kennis van het wereldje die ze aan de zijde van Romano heeft vergaard, kijkt ze het monster recht in de bek.

Zal justitie Paus vinden in het buitenland, voordat hij een nieuwe lading coke binnen kan halen en voorgoed kan verdwijnen? Lukt het Samira om uit de handen te blijven van Gerben van Jaren en de leiding over de organisatie van haar broer solide over te nemen? Het vijfde seizoen belooft een tornado te worden.

‘Mocro Maffia’ seizoen vijf is geschreven door Victor D. Ponten, Randy Oost, Kevin Boitelle, Achmed Akkabi, Ashar Medina en Sergej Groenhart. De serie wordt geregisseerd door David Eilander en Hesdy Lonwijk en geproduceerd door Fiction Valley. Victor D. Ponten is naast schrijver ook Creative Producer van het vijfde seizoen.

Bij Videoland zijn naast het vijfde seizoen ook de onlangs verschenen film ‘Mocro Maffia: Tatta’, de vier originele seizoenen van ‘Mocro Maffia’, de miniserie ‘Komtgoed’ en korte film ‘Meltem’ te zien zijn. Voor die laatste film mocht actrice Sinem Kavus afgelopen jaar een Gouden Kalf voor ‘Beste Hoofdrol Korte Film’ in ontvangst nemen. Het derde seizoen van de serie ontving in 2021 een Gouden Kalf voor ‘Beste Dramaserie’. Naast ‘Mocro Maffia’ heeft Videoland een groter crime- en misdaadaanbod, waaronder de onlangs verschenen series ‘Sleepers’, ‘Judas’ en ‘Wu-Tang Clan’.

Bron: Videoland Foto © Jasper Suyk