Home Nieuws Sport Nieuws Luuk de Jong verwacht een ander Ajax en richt zich tot fans

Luuk de Jong verwacht een ander Ajax en richt zich tot fans

De persconferentie van PSV met de KNVB beker en aanvoerder Luuk de Jong en coach Ruud van Nistelrooij © PlanetZone

PSV-aanvoerder Luuk de Jong verwacht tijdens de bekerfinale zondag in De Kuip een ander Ajax dan afgelopen zondag, toen de Eindhovense club met 3-0 te sterk was en de tweede plaats overnam van de Amsterdammers. Net als zijn trainer Ruud van Nistelrooij wilde De Jong PSV niet als favoriet naar voren schuiven. “Bij dit soort wedstrijden is het heel moeilijk te zeggen wie favoriet is. Wij focussen ons op onszelf en zien zondag of Ajax iets gaat veranderen. Dat verwacht ik sowieso wel. Ik denk dat zij willen reageren na zondag. Ze zullen analyseren wat ze wel en niet goed gedaan hebben”, doelend op het 3-0 verlies van de Amsterdammers, zo vertelt hij op de persconferentie afgelopen vrijdag.

 “Ik wil van onze ploeg zien dat we weer met dezelfde energie spelen. Dan hoef je niet eens goed te voetballen, maar heb je wel een grote kans om te winnen. We willen het publiek meekrijgen en laten zien dat er bij ons niets te halen valt.” vervolgt hij.

Duidelijk is dat PSV opnieuw wil afrekenen met de aartsrivaal en de beker in Eindhoven wil houden. Coach Ruud van Nistelrooij beseft ook dat de tweede plek belangrijk is maar wil sowieso een prijs dit seizoen behalen.  ‘Een tweede plaats, dat is geen prijs. Meedoen aan de Champions League is geen prijs. Kampioen worden, de beker winnen, dan win je een prijs. Daar voetbal je voor, daar gaat het om. Een prijs winnen, is het mooiste wat er is. Een bekerfinale is geweldig om te spelen.” Aldus van Nistelrooij.

Luuk richt zich op de fans

Op de vraag die Jongerensite PlanetZone stelde met betrekking tot het gooien van voorwerpen op het veld, aangezien er enkel netten achter de doelen zullen hangen in De Kuip, antwoordde Luuk: “De verantwoordelijkheid ligt bij de fans, ik hoop dat iedereen beseft wat hij doet als er iets gegooid wordt, dat iedereen dat nu wel gezien heeft”, “Dat ze daar meer over na zullen gaan denken. Tuurlijk hoop je dat er in een wedstrijd als afgelopen zondag, of überhaupt welke voetbalwedstrijd dan ook, niet zoiets gebeurd.” De Jong gaat er dan ook vanuit dat de supporters zich zondag beheersen en de wedstrijd niet doen zullen laten staken. “Of er nu wel of geen netten hangen, ook daar kunnen waarschijnlijk dingen tussendoor gegooid worden. Ik denk dat iedereen het wel begrijpt, maar dat een enkeling dan alsnog iets gooit. We hopen dat het niet gebeurd”, aldus De Jong. Ruud was het hier volmondig mee eens.

Joël Drommel in basis

In tegenstelling van de wedstrijd tegen Ajax afgelopen week in competitieverband zal er tenminste in ieder geval één wijziging plaatsvinden. Keeper Jöel Drommel zal in de basis beginnen. Jöel keepte alle bekerwedstrijden in de beker en blijft bij dit standpunt.  “Aan het begin van het seizoen heb ik aangegeven dat Drommel in de beker keept. Dat heeft hij heel goed ingevuld. Ook de periode dat Benítez geblesseerd was, deed hij het uitstekend. Joël is een keeper voor PSV in de toekomst. Daarom wil je hem erbij betrekken.” Aldus de trainer.

Verdedigers Armando Obispo en Mauro Júnior ontbreken met knieblessures en  Aanvaller Ismael Saibari is niet fit genoeg en zal er ook niet aanwezig zijn.

Foto © PlanetZone