Home Nieuws Sport Nieuws Wouter Vrancken gaat volledig voor titel: “We moeten er alles aan doen...

Wouter Vrancken gaat volledig voor titel: “We moeten er alles aan doen om die binnen te halen, zo simpel is het”

KRC Genk Coach Wouter Vrancken en spits Joseph Paintsil bij de persconferentie © PlanetZone

Zondag beginnen de Champions play-offs voor de top 4 clubs uit België: KRC Genk, Union, Antwerp FC en Club Brugge. Als winnaar van de reguliere competitie start en eindigt Racing Genk in eigen huis, te beginnen met Club Brugge komende zondag.

Club Brugge ging afgelopen seizoen nog verrassend over Union heen in de play-offs met voormalig coach Alfred Schreuder, die vervolgens naar Ajax ging. Echter hebben zij nu een bepaald minder seizoen. Binnen één seizoen ontsloeg de club Carl Hoefkens en zijn opvolger, de Engelsman Scott Parker. Met Rik de Mil haalde Club Brugge op de laatste reguliere speeldag de Champions Play-offs.

KRC Genk coach Wouter Vrancken gaat, desondanks enkele dure verliespunten, met een goed gevoel het kampioenenbal in. “Wij hebben dit seizoen telkens ons doel kunnen verleggen, wat – zoals vaak – een goed teken is. Zo hoopten we voor dit seizoen nog op play-off 1, maar behaalden we dat al zeven wedstrijden voor het eind van de reguliere competitie. Dus wilden we vanaf dan als leider aan de play-offs beginnen, ook dat is nu gelukt. Nu blijft er nog één doel over: de titel. We moeten er alles aan doen om die binnen te halen, zo simpel is het. Daar gaat vanaf nu dan ook alle energie en concentratie naartoe.” Zo vertelde hij tijdens de persconferentie vrijdag.

Toch denkt Vrancken niet dat hij met zijn club de grote favoriet is: “Ik denk niet in favorieten en underdogs. Ik ben blij dat wij kunnen concurreren met de drie grote favorieten. In de eerste plaats Club Brugge, dat iedereen voor het seizoen als uitgesproken favoriet zag. Maar ook Antwerp FC, dat er een heuse tweestrijd van ging maken. En Union, dat er vorig seizoen net naast greep, maar nu opnieuw titelambities heeft.”

“Al geloof ik dat ook wij de mindset hebben om de titel te pakken, zeker als ik zie met welke motivatie de spelers deze week weer trainden. Of het druk geeft dat onze voorsprong op Union verdwenen is? (Racing Genk en Union staan inmiddels met 36 punten gelijk bij de start van de play-offs) Nee. Sinds nieuwjaar hebben wij veel van onze basisspelers moeten missen door blessures, dus is het net mooi dat we momenteel nog strijden om de titel. Wij zullen vrijuit blijven voetballen.” De Ghanees Joseph Paintsil, die ook aanwezig was bij de persconferentie én topscorer van de club is met 14 doelpunten, gelooft heilig erin dat zijn club de favoriet is en de vijfde titel zal behalen.

Dit is het Jupiler Pro League Kampioenschap play-off schema

Speeldag 1

Genk – Club Brugge 30/04 18.30 u
Union SG – Royal Antwerp FC 03/05 20.30 u

Speeldag 2

Club Brugge – Union SG 06/05 18.15 u
Royal Antwerp FC – Genk 07/05 18.30 u

Speeldag 3

Royal Antwerp FC – Club Brugge 14/05 13.30 u
Union SG – Genk 14/05 18.30 u

Speeldag 4

Club Brugge – Royal Antwerp FC 21/05 13.30 u
Genk – Union SG 21/05 18.30 u

Speeldag 5

Royal Antwerp FC – Union SG 28/05 13.30 u
Club Brugge – Genk 28/05 18.30 u

Speeldag 6

Genk – Royal Antwerp FC 04/06 18.30 u
Union SG – Club Brugge 04/06 18.30 u


STAND

  1. KRC Genk 38*
  2. Union SG 38*
  3. Royal Antwerp FC 36
  4. Club Brugge 30*

*= punten naar boven afgerond na halvering.

Foto © PlanetZone