Home Nieuws Sport Nieuws Luuk de Jong stopt als international

Luuk de Jong stopt als international

Luuk de Jong © KNVB

Luuk de Jong heeft bondscoach Ronald Koeman laten weten dat hij zijn carrière als international per direct beëindigt. De 32-jarige PSV-aanvaller, die 9 februari 2011 onder Bert van Marwijk debuteerde in de oefeninterland tegen Oostenrijk (3-1 winst), kwam 39 maal uit voor Oranje. Hij was achtmaal trefzeker voor het nationale team. De Jong nam met Nederland deel aan vier eindtoernooien. Hij behoorde tot de selectie voor EURO2012 in Polen/Oekraine. In 2019 kwam hij uit in de UEFA Nations League Finale tegen Portugal. Twee jaar later selecteerde bondscoach Frank de Boer hem voor EURO2020. De Jong moest toen na de groepsfase afhaken vanwege een knieblessure. Vorig jaar in Qatar speelde hij naar wat nu blijkt zijn laatste wedstrijd in het Oranjeshirt. Dat was in de WK-kwartfinale tegen Argentinië.

Luuk de Jong: “Het was altijd een eer voor mij deel uit te maken van het Nederlands elftal. Maar voor mij voelt dit nu als het juiste moment om deze beslissing te nemen, omdat Nederland deze maand aan een nieuwe kwalificatiereeks voor het EK begint. Ik wil me de komende jaren volledig kunnen focussen op PSV.”

Bondscoach Ronald Koeman: “Ik was enigszins verrast toen Luuk mij gisteren belde met het nieuws dat hij niet langer beschikbaar was voor het Nederlands elftal. Maar ik heb begrip voor zijn uitleg dat hij zich honderd procent wil concentreren op PSV. We gaan hem missen. Zowel in het veld, als buiten de lijnen.

Bron en foto © KNVB