Home Nieuws Sport Nieuws KNVB wil EK 2022 zaalvoetbal in Ziggo Dome en MartiniPlaza

KNVB wil EK 2022 zaalvoetbal in Ziggo Dome en MartiniPlaza

De KNVB heeft een officieel bid ingediend bij de UEFA om het EK 2022 zaalvoetbal te organiseren. Het zou voor het eerst, sinds het WK 1989 in Ahoy, zijn dat er een eindtoernooi voor het zaalvoetbal naar Nederland gehaald wordt. De speellocaties van het EK 2022 moeten de Ziggo Dome in Amsterdam en MartiniPlaza in Groningen worden.

Eerder maakten onder andere Frankrijk, Portugal, Bosnië-Herzegovina, Kazachstan en Litouwen al bekend een bid in te gaan dienen om het EK 2022 zaalvoetbal te organiseren. De UEFA verwacht in september 2019 aan te kondigen welk land het EK 2022 krijgt toegewezen.

Het grootste EK ooit

Het EK 2022 wordt het grootste zaalvoetbal EK ooit. In 2022 doen er voor het eerst zestien landen (voorheen twaalf) mee aan het Europese eindtoernooi. Dit houdt in dat er 32 EK-wedstrijden gespeeld worden. Als het toernooi aan Nederland toegewezen wordt dan worden twintig wedstrijden in de Ziggo Dome gespeeld en twaalf in de MartiniPlaza.

Met het binnenhalen van het EK zaalvoetbal wil de KNVB de zaalvoetbalsport in Nederland een stimulans geven. Door de sport een groter podium te bieden verwacht de KNVB dat het zaalvoetbal nog meer omarmd zal worden door het grote publiek. Ook wil de voetbalbond door dit EK te organiseren jongeren inspireren om ook te gaan (zaal)voetballen. In het bid staat het persoonlijke verhaal van Mohamed Attaibi centraal. Mohamed is begonnen als straatvoetballer in Amsterdam, speelde daarna als jeugdspeler bij Ajax, is nu speler van het Nederlands zaalvoetbalteam én werkt bij de KNVB als marketingmanager aan het zaalvoetbalbid mee. Het verhaal van Mohamed in een korte clip samengevat