Home Nieuws Sport Nieuws Julian Schuster opvolger van Streich bij SC Freiburg

Julian Schuster opvolger van Streich bij SC Freiburg

Julian Schuster © SC Freiburg

SC Freiburg heeft oud-speler Julian Schuster (38) aangesteld als hoofdcoach voor het komende seizoen. Schuster is de opvolger van Christian Streich, die na twaalf jaar als coach afscheid neemt bij de club

Julian Schuster kwam in het seizoen 2008/09 als speler naar SC Freiburg en speelde de daaropvolgende tien jaar 242 competitiewedstrijden in het shirt van Freiburg. Tijdens de winterstop van 2011/2012 werd hij door het team tot aanvoerder gekozen en elk seizoen tot het einde van zijn spelerscarrière in 2018. In de zomer van 2018 werd Julian Schuster de eerste verbindingscoach bij de sportclub en was hij verantwoordelijk voor het raakvlak tussen de voetbalschool van Freiburg, U23 en de professionele sector. Hij werkte ook als assistent-coach voor de professionals. Dit jaar rondde de 38-jarige met succes de hoogste coachingopleiding in het Duitse voetbal af, de UEFA Pro License.

“Voor mij is coaching bij de sportclub zowel een zaak van het hart als een uitdaging. Ik ben me bewust van de taak en benader deze met volle overtuiging, maar ook met nederigheid en respect”, zegt Julian Schuster. “Eenheid, passie en verbondenheid met de stad en de regio – dit zijn de waarden die voor mij de sportclub kenmerken. Ik kijk ernaar uit om deze waarden samen met het team, de staf en de fans te beleven en te ontwikkelen. Mijn dank gaat uit naar degenen die verantwoordelijk zijn voor hun vertrouwen, maar ook naar Christian Streich en alle SC-trainers die mij tot nu toe hebben begeleid voor hun nauwe en intensieve samenwerking.”

Bron en foto © SC Freiburg