Home Nieuws Sport Nieuws Lammers volgt Kruys volgend seizoen op als trainer van VVV-Venlo

Lammers volgt Kruys volgend seizoen op als trainer van VVV-Venlo

John Lammers © VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft John Lammers aangesteld als nieuwe hoofdtrainer vanaf volgend seizoen. De 60-jarige oefenmeester wordt de opvolger
van Rick Kruys en tekent in Covebo Stadion – De Koel – een contract voor twee seizoenen.

Lammers promoveerde vorig seizoen als trainer van Heracles Almelo nog naar de Eredivisie door kampioen te worden in de Keuken Kampioen Divisie. In december 2023 kwam er een einde aan zijn dienstverband in Almelo en volgend seizoen begint Lammers bij VVV aan zijn eerstvolgende klus als hoofdtrainer. Daarmee keert hij terug bij de club waarvoor hij tussen 1986 en 1988 als speler actief was. Lammers kwam in totaal tot 57 officiële wedstrijden in competitie- en bekerverband voor de Koelclub en was daarin twintig keer trefzeker.

Voor zijn periode bij Heracles was Lammers als hoofdtrainer actief bij Excelsior, FC Eindhoven, Jong Vitesse en het Deense Esbjerg fB. Volgend seizoen kan VVV dus worden toegevoegd aan dat rijtje en Lammers kijkt uit naar die nieuwe klus. “VVV wil graag verzorgd en aanvallend voetbal spelen en dat spreekt me erg aan”, vertelt Lammers. “Ik ken de situatie van de club en weet dat ik met een relatief jonge spelersgroep ga werken, maar ik zie het juist als een hele mooie uitdaging om spelers beter te maken en het maximale uit deze selectie te halen. Daarnaast is het natuurlijk extra bijzonder dat ik hier zelf ook gespeeld heb en het gevoel was dan ook direct goed. Ik kijk ernaar uit om volgend seizoen bij VVV aan de slag te gaan.”

Interim technisch manager Marc van Hintum is blij dat de club in de persoon van Lammers snel een opvolger van Kruys heeft gevonden die past bij VVV. “John is bekend met de cultuur van de club en heeft veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland. Bovendien kent hij de Keuken Kampioen Divisie natuurlijk goed. Daarnaast is John een echte verbinder en iemand die veel ervaring heeft met jonge getalenteerde spelers. We zijn er dan ook van overtuigd dat hij met zijn kwaliteiten als trainer én met zijn persoonlijkheid de juiste man voor VVV is”,
aldus Van Hintum.

Technisch hart
Naast zijn functie als trainer zal Lammers van 1 juni 2024 tot 1 januari 2025 ook onderdeel zijn van het technisch hart van VVV. Lammers zal daarbij nauw samenwerken met Van Hintum, die per 1 juni 2024 terugkeert in zijn functie als hoofd scouting. Deze constructie, waarbij het technisch hart verantwoordelijk is voor de voetbaltechnische zaken, geeft VVV de tijd die nodig is om een nieuwe technisch manager te vinden. Het doel van de club is om deze positie voor het einde van het huidige kalenderjaar permanent in te vullen.

Bron en foto © VVV Venlo