Home Nieuws Sport Nieuws Jongste Premier League coach Fabian Hürzeler aan de slag bij Brighton & Hove Albion

Jongste Premier League coach Fabian Hürzeler aan de slag bij Brighton & Hove Albion

0
Jongste Premier League coach Fabian Hürzeler aan de slag bij Brighton & Hove Albion
Fabian Hürzeler tijdens de huldiging van St Pauli in Hamburg dat kampioen werd van de 2. Bundesliga en na 13 jaar weer promoveert naar de 1. Bundesliga © PlanetZone

Brighton & Hove Albion heeft een primeurtje te pakken, de Engelse Premier League club heeft vandaag de pas 31 jarige Duitser Fabian Hürzeler aangesteld als nieuwe manager en wordt daarmee de jongste manager ooit in de Premier League.

Hij laat hiermee Chris Coleham (Fulham), Gianluca Vialli, André Villas-Boas en Ruud Gullit (allen Chelsea) voor zich. Deze managers waren destijds 33 jaar toen ze bij de clubs kwamen.

Hürzeler is in Brighton de vervanger van de Italiaan Roberto de Zerbi die komend seizoen bij de Franse club Olympique de Marseille aan de slag gaat en heeft voor drie jaar getekend.

Fabian Hürzeler was sinds 2022 coach van St. Pauli uit Hamburg dat onlangs na 13 jaar weer promoveerde naar de 1. Bundesliga en kampioen werd van de 2. Bundesliga.

“Hij heeft een speelstijl die aansluit bij de manier waarop we willen dat een Brighton & Hove Albion-team speelt, en ik ben ervan overtuigd dat onze supporters dit zullen waarderen en ervan zullen genieten. Aldus voorzitter Tony Bloom

Foto © PlanetZone