Home Nieuws Sport Nieuws Foto’s: Giovanni van Bronckhorst gepresenteerd als trainer van Besiktas

Foto’s: Giovanni van Bronckhorst gepresenteerd als trainer van Besiktas

0
Foto’s: Giovanni van Bronckhorst gepresenteerd als trainer van Besiktas
Giovanni van Bronckhorst bij zijn presentatie als nieuwe coach van © Beşiktaş J.K.

Giovanni van Bronckhorst is officieel gepresenteerd als coach van de Turkse club Besiktas.De Nederlander tekent voor twee jaar, met een optie voor nog een jaar. 

Vijf trainers in één seizoen

In Januari had de Turkse club ook al interesse maar dat ketste af en toen koos de club voor Fernando Santos, die al in april, na 3 maanden, het veld moest ruimen. De Portugees die in 2016 met Portugal Europees kampioen werd is deze week gepresenteerd als de nieuwe coach van Azerbeidzjan. Assistent Serdar Topraktepe volgde hem op interimbasis op bij Besiktas. Hij was daarmee al de vijfde hoofdtrainer van de club uit Istanbul afgelopen seizoen, na Senol Günes, Burak Yilmaz (ex Fortuna Sittard), Riza Calimbay en Santos.

“Ik kan niet wachten om te beginnen met werken. Ik weet naar wat voor een grote club ik ben gekomen”, zegt ‘Gio’ over de club met fanatieke aanhang. “Ik kan niet wachten om onze fans te ontmoeten. We zullen ons best doen.” aldus de kersverse coach.

Van Bronckorst in het museum van © Beşiktaş J.K.

Van Bronckhorst, die eerder Feyenoord, Guangzhou en Rangers coachte krijgt Jean-Paul van Gastel en Serdar Topraktepe als assistenten. Jean-Paul van Gastel promoveerde onlangs als hoofdcoach met NAC Breda naar de eredivisie door in de nacompetitie Excelsior uit Rotterdam te verslaan.

Besiktas eindigde dit seizoen in de Süper Lig, de Turkse competitie, teleurstellend op de zesde plaats, 46 punten achter kampioen Galatasaray. Van Bronckhorst treft bij zijn nieuwe werkgever onder anderen oud-Vitesse-speler Milot Rashica en oud-AZ’er Jonas Svensson.

Van Bronckhosrt in de kleedkamer © Beşiktaş J.K.

Bron en foto © Beşiktaş J.K.