Home Nieuws Sport Nieuws Johnny Jansen nieuwe hoofdtrainer PEC Zwolle

Johnny Jansen nieuwe hoofdtrainer PEC Zwolle

Johnny Jansen © PEC Zwolle Media

PEC Zwolle heeft een nieuwe hoofdtrainer. Johnny Jansen is de opvolger van Dick Schreuder. De 48-jarige Heerenvener tekent een contract voor de duur van twee seizoenen met een optie voor nog een jaar in de provinciehoofdstad.

Jansen komt over vanuit Libanon, waar hij sinds dit voorjaar de trainer was van Safa SC, in de Libanese Premier League, maar is vooral bekend van zijn periode als hoofdtrainer bij sc Heerenveen. Bij die club was Jansen eerst als speler en later als jeugd- en assistent-trainer actief. Met ingang van het seizoen 2019-2020 stond Jansen aan het roer van het eerste elftal van sc Heerenveen. De functie van hoofdtrainer vervulde hij in Friesland tot medio januari 2022. Met zijn aanstelling in Zwolle keert Jansen terug in Nederland én in de Eredivisie.

Technisch directeur Marcel Boudesteyn: ,,Met Johnny trekken we een trainer aan die net als Dick Schreuder staat voor een aanvallende speelstijl, verzorgd maar zeker ook attractief voetbal. Hij kent de Eredivisie, heeft onder meer bij Heerenveen bewezen spelers individueel beter te maken en gold daar als een echte verbinder tussen de academie en het eerste elftal. Met de talenten die in onze PEC Zwolle Voetbalacademie zitten en jaarlijks doorstromen is dat een hele waardevolle eigenschap. Daarnaast past Johnny ook als persoon goed bij het dna van onze club.”

Johnny Jansen reageert: ,,Ik heb er enorm veel zin in om bij PEC Zwolle aan de slag te gaan. De club telde tien jaar lang mee in de Eredivisie en heeft na de degradatie van vorig jaar het afgelopen seizoen bewezen op dat niveau nog steeds thuis te horen. De komende periode wil ik gaan bouwen aan het team en tegelijkertijd verder gaan op de ingeslagen weg. PEC Zwolle staat voor verzorgd en aanvallend voetbal, het publiek vermaken, maar ook keihard werken met een fitte ploeg, want daarin onderscheidde het team zich echt. Met die mix gaan we samen voor een mooi seizoen waarin handhaving ons belangrijkste doel zal zijn.”

Jansen neemt Ronnie Pander (46) mee als assistent, die net als de trainer een lange periode bij sc Heerenveen actief is geweest.

Bron en foto © PEC Zwolle Media

Vorig artikelFC Volendam en Vitesse trappen eredivisieseizoen 2023-2024 af, Feyenoord ontvangt Fortuna Sittard
Volgend artikelTrust presenteert de kleurrijke Felox Gaming muizen
Ik ben de eigenaar van Planetzone