Home Nieuws Sport Nieuws Jasper Cillessen verruilt N.E.C. voor UD Las Palmas

Jasper Cillessen verruilt N.E.C. voor UD Las Palmas

Jasper Cillessen gaat N.E.C. verlaten © Planetzone

Jasper Cillessen vervolgt zijn carrière per direct bij UD Las Palmas. De 35-jarige doelman had in Nijmegen nog een eenjarig contract. N.E.C. ontvangt een transfersom.

Cillessen kwam op zijn twaalfde in de voetbalacademie van N.E.C. en doorliep daar alle elftallen tot hij op 28 augustus 2010 zijn debuut maakte in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen voor N.E.C. 1. De doelman verdiende na een fantastisch debuutjaar een transfer naar Ajax. Via de Spaanse topclubs FC Barcelona en Valencia CF keerde Cillessen in 2022 terug bij N.E.C. In in totaal iets meer dan drie seizoenen kwam Cillessen tot precies honderd optredens voor N.E.C.

Technisch directeur Carlos Aalbers: “Toen Las Palmas zich meldde en Jasper aangaf open te staan voor een transfer, wilden we daar als club aan meewerken. Tegen het einde van de carrière is plezier een belangrijke voorwaarde en Jasper heeft een grote staat van dienst voor onze club. We wensen Jasper heel veel succes in Spanje en hopen dat we in de toekomst nog iets voor elkaar kunnen betekenen.”

Bron: N.E.C. Nijmegen foto © PlanetZone