Home Nieuws Sport Nieuws Jan de Jong verlengt zijn contract als directeur bij de Eredivisie CV...

Jan de Jong verlengt zijn contract als directeur bij de Eredivisie CV tot 1 juli 2026

Jan de Jong (directeur Eredivisie CV) © Eredivisie

De Raad van Commissarissen van de Eredivisie heeft maandag 8 mei unaniem van de vennotenvergadering het mandaat gekregen de arbeidsovereenkomst van directeur Jan de Jong te verlengen met drie jaar tot juli 2026. Jan de Jong vervult deze functie al sinds mei 2020. De nieuwe arbeidsovereenkomst is vandaag in Zeist ondertekend.

De achttien eredivisieclubs en de RvC zijn blij dat Jan de Jong aan de Eredivisie CV verbonden wil blijven, juist ook met het oog op de vele uitdagingen die er liggen voor het Nederlands betaald voetbal.

Ruud Kok, voorzitter van de RvC daarover: “Jan is een ervaren leider met een groot netwerk en veel kennis van de media. Hij heeft zich buitengewoon ingespannen voor de ontwikkeling en verdere professionalisering van het betaald voetbal. Wij zijn verheugd dat hij langer aan de Eredivisie verbonden wil zijn en zich met de clubs voor een volgende fase van professionalisering wil inzetten.  Dat vraagt het vermogen om de balans te vinden zonder altijd op zoek te gaan naar het compromis. Dat vermogen heeft Jan.” 

Jan de Jong, directeur Eredivisie CV: “Het is en blijft leuk, ingewikkeld en uitdagend om steeds weer, ongeacht het onderwerp, alle 18 clubs aangesloten te houden en proberen op één lijn te krijgen. Of te houden. De verbondenheid in de Eredivisie is groot, maar de onderlinge verschillen ook en daarmee lopen de belangen lang niet altijd parallel. De Eredivisie CV staat voor wat ons allen bindt: een sterke, aantrekkelijke en succesvolle competitie. Sportief en financieel. Dat vergt soms veel van je evenwichtskunsten. Je bent hier bij de Eredivisie soms net een Chinees staatscircus, zoveel bordjes moet je tegelijk in de lucht houden. Daar moet je van houden. Dat is iets anders dan dat je het altijd iedereen naar de zin kunt maken, maar het gaat telkens om het vinden van de juiste balans. Dat maakt dit werk nou juist ook zo leuk.”

Bron en foto © Eredivisie