web analytics
Home Nieuws Sport Nieuws Heracles Almelo contracteert transfervrije Kelvin Leerdam

Heracles Almelo contracteert transfervrije Kelvin Leerdam

Kelvin Leerdam © (Photo by Nesimages/Michael Bulder/NES Images)

Heracles Almelo heeft Kelvin Leerdam gecontracteerd. De 33-jarige verdediger tekent in Almelo een contract tot medio 2025. Hij was transfervrij nadat zijn contract bij LA Galaxy afliep.

“Ik ben blij dat ik vandaag mijn overstap naar Heracles Almelo heb afgerond. Ik heb veel gesprekken gevoerd met de club en ze bleven het contact onderhouden. Dat gaf mij een goed gevoel”, zegt Leerdam over zijn keuze voor Heracles Almelo. “Heracles Almelo heeft een goede ploeg en ik hoop dat ik ervaring kan toevoegen aan de selectie. Uiteindelijk moeten we ervoor zorgen dat de club stijgt op de ranglijst.”

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma over de komst van Kelvin Leerdam: “Kelvin is een zeer ervaren verdediger die onze selectie van extra impuls voorziet. Hij is multifunctioneel en zijn veelzijdigheid geeft ons meer mogelijkheden. Met zijn Feyenoord-achtergrond en zijn verleden bij clubs in de Verenigde Staten brengt hij ook de nodige bagage met zich mee.”

Kelvin Leerdam doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord. De in Suriname geboren verdediger speelde acht jaar voor de club uit de havenstad, alvorens hij in 2013 de overstap maakte naar Vitesse. Met de Arnhemmers won Leerdam de KNVB Beker in 2017.

Na in totaal 186 Eredivisiewedstrijden voor zowel Feyenoord als Vitesse verruilde hij de Nederlandse velden voor een avontuur in de Amerikaanse MLS. In de zomer van 2017 tekende hij voor Seattle Sounders FC, waarmee hij kampioen werd van de MLS. 

Na periodes bij Inter Miami en LA Galaxy keert Leerdam nu terug in de Eredivisie. Bij Heracles Almelo gaat hij spelen met rugnummer 27.

Bron: Heracles Almelo Fotyo © NESimages.nl.