Home Nieuws Sport Nieuws FC Emmen: Sergio Peña naar Malmö FF

FC Emmen: Sergio Peña naar Malmö FF

Sergio Peña vertrekt naar Malmö FF. De club van coach John Dahl Tomasson.Hij tekent een contract tot eind 2024 bij de 21-voudig landskampioen van Zweden.

Vanaf zijn eerste balcontact op Drentse bodem was Peña een publiekslieveling met zijn dribbels, inzicht en trap. In zijn vierde wedstrijd voor de club scoorde hij zijn eerste treffer, thuis tegen Feyenoord zorgde hij voor de 2-2 met een schitterend schot van buiten de zestien. Drie wedstrijden later, thuis tegen Fortuna Sittard, zorgde hij vlak voor tijd voor de winnende 2-1 door na een mooie beweging vanaf randje zestien raak te schieten. Zo was de toon gezet voor een mooie periode.

In totaal speelde de Peruaanse spelmaker zestig wedstrijden voor FC Emmen, daarin scoorde hij elf goals. In het seizoen 2019-2020, dat voortijdig werd afgebroken vanwege het coronavirus, eindigde hij bovendien als lijstaanvoerder in het spelersklassement van Voetbal International.

“De afgelopen jaren heeft heel Nederland kennisgemaakt met Sergio”, vertelt technisch manager Michel Jansen. “Het is goed dat een speler van zijn kaliber zijn talenten heeft kunnen tonen. Met name in zijn eerste seizoen presteerde hij top. Het is jammer dat zijn periode in Emmen een teleurstellende afloop kende, maar wij hebben twee jaar lang genoten van een mooie speler en bedanken hem voor al het moois wat hij ons heeft gebracht. Nu maakt hij de stap naar een Zweedse topclub en dat is het beste voor alle partijen.”

Malmö FF rekende gisteren met 2-1 af met het Schotse Rangers FC uit Glasgow in de eerste wedstrijd van de derde voorrondens Champions League. Mocht Malmö doorgaan dan neemt het in de play offs op tegen de winnaar van het Griekse Olympiakos Piraues en het Bulgaarse Loedogorets.

Bron en foto © FC Emmen