Home Nieuws Sport Nieuws Ali Akman op huurbasis naar N.E.C.

Ali Akman op huurbasis naar N.E.C.

© PlanetZone

N.E.C. heeft zich voor de rest van het seizoen verzekerd van de diensten van Ali Akman. De 19-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Eintracht Frankfurt en versterkt per direct de Nijmeegse aanvalslinie.  

Akman is geboren in Yildirim. De Turks jeugdinternational maakte in augustus 2019 op 17-jarige zijn debuut in het eerste elftal van Bursaspor. In Turkije kwam de multi-inzetbare aanvaller tot 14 goals in 45 officiële wedstrijden. In maart van dit jaar tekende Akman een contract bij Eintracht Frankfurt, waarvoor hij pas vanaf dit seizoen competitiewedstrijden mocht spelen. N.E.C. neemt Akman voor één seizoen op huurbasis over.  

“Ali Akman was al in beeld toen we nog in de Keuken Kampioen Divisie speelden. Het viel ons op hoe hij als 17-jarige spits overeind bleef in de zware Eerste Divisie van Turkije. Bovendien komt hij uit de opleiding van Bursaspor, dat door de jaren heen getalenteerde spitsen heeft afgeleverd. Enes Ünal is daar een voorbeeld van. Hij kwam op dezelfde leeftijd naar FC Twente als Ali nu naar N.E.C. en er zijn een aantal overeenkomsten tussen beide spelers. Ze zijn zeer volwassen voor hun leeftijd, op en top professional en vergelijkbaar in het type spits. Een ‘Fox in the box’, met een dodelijk schot in de benen en een winnaarsmentaliteit”, zo stelt technisch directeur Ted van Leeuwen.  

 Van Leeuwen vervolgt: “Nadat Eintracht Frankfurt hem contracteerde, heb ik meteen gebeld. Er spelen bij die club vier spitsen van Bundesliga-niveau. Ze wilden hem echter eerst nog wat meegeven van de cultuur, het Duitse voetbal en de huisstijl van Eintracht Frankfurt. Nadat er zich meerdere clubs in Frankfurt gemeld hadden, belden ze op met de vraag of we nog geïnteresseerd waren. Dat waren we zeker. Ali is hoog gemotiveerd om voor N.E.C. te spelen en wij hebben een speler die we er graag bij wilden hebben.” 

Ali Akman kan niet wachten om te beginnen in Nijmegen: “Ik ben blij om bij N.E.C. aan de slag te gaan. In een vroeg stadium heeft de club zich gemeld met de boodschap interesse in mij te hebben. Na de eerste gesprekken had ik een erg goed gevoel bij de club. Ze volgden me al een langere tijd en wilde me graag hebben. Ik kan niet wachten om te beginnen bij N.E.C.” 

Bron en foto © Planetzone