Home Nieuws Sport Nieuws Dit is hem dan! De nieuwe Eredivisiebal!

Dit is hem dan! De nieuwe Eredivisiebal!

Johnny de Mol, bekende tv presentator en voetballiefhebber maakte een door hem geselecteerde kinder elftal de nieuwe Derby Star Eredivsiebal bekend.

Johnny’s elf

Dit deed hij in het stadion van PEC Zwolle waar hij een demonstratie gaf met de Johnny’s elftal en enkele PEC Zwolle spelers waaronder Philippe Sandler en Mustafa Saymak. De demonstratie was onder leiding van PEC Zwolle trainer John van ’t schip die tevens ook nog eens zwager van Johnny de Mol is.

Spelplezier

Bij het ontwerpen van de bal wilde Johnny de nadruk leggen op spelplezier en de verbindende kracht van voetbal. Johnny: “De bal is echt te gek geworden. Vooral het verhaal erachter is wat de bal voor mij zo bijzonder maakt. Sommige van de uitspraken die de kinderen tijdens het ontwerpen hebben gedaan, zijn letterlijk in het resultaat terechtgekomen. Zo is de bal hun boodschap aan de samenleving geworden.”

Nu de bal officieel gepresenteerd is, zit het werk voor ‘Johnny’s 11’ erop. “Maar”, zegt Johnny, “het mooiste moet voor de kinderen nog komen. Dat is wanneer de door hun ontworpen bal in de Eredivisie en op FOX Sports te zien is.”

De Eredivisie presenteert ieder seizoen in samenwerking met partner Sportdirect.com een nieuwe officiële wedstrijdbal. Op 6 mei 2018 – tijdens de laatste speelronde van dit seizoen – rolt de nieuwe bal voor het eerst in de stadions.

Bron: Fox Sports