Home Nieuws Gadgets & Electronica Ontmoet je helden dit weekend bij de Dutch YouTube Gathering

Ontmoet je helden dit weekend bij de Dutch YouTube Gathering

De Dutch YouTube Gathering (DYTG) is een evenement voor iedereen die van online video houdt. Vloggers, muzikanten, gamers, cabaretiers en make-up goeroes, de DYTG is het evenement van het jaar waar de online video community allemaal samenkomt. Een dag die bestaat uit creatorstands, entertainment, ‘Meet & Greets’ met de grootste Nederlandse content creators, optredens van de meest getalenteerde muzikale YouTubers.

De helden zijn creators van online video die zij maken op YouTube of Twitch. Wil je er een beetje bij horen heb je een kanaal met al snel tussen de 150 en 500 duizend abonnees. Ook is plaats ingeruimd voor opkomend talent. Dat ben je als je minimaal 50 duizend volgers hebt. Nederland kent zo’n tien toppers met meer dan een half miljoen abonnees.

Recordpoging vloggen

Nagenoeg alle creators die er in Nederland toe doen zijn op de DYTG. Hun core business dat moment: vooral praten met hun fans, klaar staan voor honderdduizenden selfies en laten zien hoe zij hun content maken. En natuurlijk is het event zelf weer aanleiding voor nieuwe content. Tijdens het event wordt een recordpoging vloggen ondernomen om in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk content te maken en dit te posten op YouTube, Facebook, Instagram, Twitter en ga zo maar door.

Rijen dik

Je kunt de onderwerpen zo gek niet bedenken of er wordt over gevlogd, niet zelden groeien de creators uit tot ware cult-helden. Politievlogger Jan-Willem van eenheid Midden-Nederland heeft met bijna 160 duizend abonnees op YouTube alles in zich om uit te groeien tot cult-held. Tijdens het DYTG staan zijn fans rijen dik opgesteld voor een selfie.

Famke Louise vlogt over beauty en fashion (273 duizend abonnees op YouTube). Ook van de partij. Net als de jongens van het kanaal Prankster met de meest grappige prankvideo’s van eigen bodem, aantal abonnees op YouTube 794 duizend. Ook op het DYTG: de oudste vlogger, de meest bereisde vlogger en de vlogger met het meest curieuze onderwerp.

Bekijk alle creaters op dytg.nl/creators/

DYTG (Dutch YouTube Gathering)
Jaarbeurs | Utrecht
21 en 22 april 2018
Info & kaartverkoop: dytg.nl

Bron: DYTG