Home Nieuws Sport Nieuws Dirk Proper langer bij N.E.C.

Dirk Proper langer bij N.E.C.

© N.E.C. Nijmegen

Dirk Proper heeft maandag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. De 22-jarige middenvelder had nog een verbintenis voor één seizoen, maar ligt nu vast tot de zomer van 2026. 

Proper debuteerde op 13 december 2019 in het eerste elftal van N.E.C. en groeide in de afgelopen jaren uit tot een vaste waarde. Dit seizoen was hij geregeld aanvoerder van het elftal van Rogier Meijer. Hij kwam 133 keer in actie en was daarin goed voor tien goals en zes assists. Een groot deel daarvan produceerde hij dit seizoen (zeven goals, vier assists). 

Technisch directeur Carlos Aalbers: “De ontwikkeling van Dirk toont de groei die de club doormaakt. Hij is een speler uit eigen opleiding op 22-jarige leeftijd die bepalend is, de aanvoerdersband draagt en vaste waarde is bij Jong Oranje. Dirk heeft altijd al aangegeven de club goed achter te willen laten. Nu hij een jaar langer vastligt, is zowel zijn als onze positie op de transfermarkt verstevigt. Het geeft Dirk én ons de ruimte om een weloverwogen beslissing te nemen over de vervolgstap.”

Dirk Proper legt zijn keuze uit. “N.E.C. heeft de afgelopen seizoenen enorme groei gemaakt en ik zie dat de club nog steeds doorgroeit. Met deze contractverlenging groei ik samen met de club verder. Dat kan enerzijds door volgend seizoen weer het N.E.C.-shirt te dragen. Anderzijds kan ik de club helpen op het moment dat er deze zomer een interessante club komt en ze bereid zijn N.E.C. een bedrag te betalen dat de club verder brengt.“ 

Bron en foto © N.E.C. Nijmegen