Home Nieuws Sport Nieuws Dick Schreuder beste trainer Keuken Kampioen Divisie

Dick Schreuder beste trainer Keuken Kampioen Divisie

Dick Schreuder als trainer van PEC Zwolle © PlanetZone

Ronald Koeman heeft woensdagavond tijdens het Kampioensdiner van de Keuken Kampioen Divisie de Gouden Kampioensschilden uitgereikt. Onder andere PEC Zwolle-middenvelder Thomas van den Belt en Heracles Almelo-doelman Michael Brouwer vielen in de prijzen.

Dat kampioen Heracles Almelo en topscorer Lennart Thy (PEC Zwolle) een Gouden Kampioensschild in ontvangst mochten nemen stond vooraf al vast. Maar wie de prijs voor Beste Speler, Beste Keeper, Beste Talent en Beste Trainer uitgereikt kregen was de grote vraag die avond. Thomas van den Belt van PEC Zwolle werd geëerd tot Beste Speler van de Keuken Kampioen Divisie. Het Gouden Schild voor Beste Keeper werd uitgereikt aan Michael Brouwer (Heracles Almelo), het Gouden Schild voor Beste Trainer ging naar Dick Schreuder (PEC Zwolle). Ruben van Bommel (MVV Maastricht) ontving het Gouden Kampioensschild voor Beste Talent uit handen van de bondscoach.

De Noordkade in Veghel was woensdagavond het decor voor de tweede editie van het Kampioensdiner. De genomineerden, topscorer, de kampioensploeg, partners en overige genodigden van de Keuken Kampioen Divisie kwamen bij elkaar voor een show onder leiding van ESPN-presentatrice Fresia Cousiño Arias.

Thomas van den Belt © PlanetZone

Marc Boele, Algemeen Directeur van de Coöperatie Eerste Divisie: “Vanavond zetten we trainers en spelers in het zonnetje die dit seizoen een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt. In de Keuken Kampioen Divisie draait alles om ontwikkeling. We zijn hét podium voor talenten om zich te presenteren aan clubs uit de Eredivisie én andere internationale topcompetities.”

Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands Elftal: “De Keuken Kampioen Divisie is een enorm belangrijk onderdeel van de voetbalpiramide in Nederland. Spelers krijgen de ruimte zich te ontwikkelen op hoog niveau. De Gouden Kampioensschilden zijn een prachtige manier om de spelers en de trainer die het afgelopen seizoen het beste hebben gepresteerd te eren.”

Het Kampioensdiner werd georganiseerd door de Coöperatie Eerste Divisie en naamgevend partner van de competitie, Keuken Kampioen.

Bron: Keuken Kampioen Divisie Foto’s © PlanetZone