Home Nieuws Film nieuws Nieuwe trailer Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels gelanceerd

Nieuwe trailer Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels gelanceerd

RUBY GILLMAN, TEENAGE KRAKEN, from DreamWorks Animation © Copyright 2023 Universal Studios All Rights Reserved

Giant Krakens Vs Evil Mermaids.

© Copyright 2023 Universal Studios All Rights ReservedDeze zomer duikt DreamWorks Animation in de woelige wateren van de middelbare school met een hilarische, hartverwarmende komedie over een verlegen tiener die erachter komt dat ze tot een koninklijke familie van mythische krakens behoort. Wat haar diep in de zee te wachten staat is grootser dan ze ooit had durven dromen.

Ruby Kieuwmans / Ruby Gillman (Lana Condor, To All the Boys I’ve Loved Before-franchise) is een lieve, onhandige meid van 16. Ze doet wanhopig haar best om erbij te horen op Oceanside High, maar meestal voelt ze zich onzichtbaar.

Ze is smoorverliefd op een skaterboy (Jaboukie Young-White, Ralph Breaks the Internet) die ze bijles geeft in wiskunde, maar hij bewondert alleen haar wiskundeknobbel. En Ruby kan ook niet met de coole kinderen mee naar het strand, want haar overbezorgde supermoeder (de voor een Oscar® genomineerde Toni Collette, Knives Out) heeft haar verboden om het water in te gaan.

© Copyright 2023 Universal Studios All Rights Reserved


Als ze toch doet wat haar moeder verboden heeft, ontdekt Ruby dat ze een afstammeling is van een lange lijn krakenkoninginnen en krijgers. Ze blijkt zelfs de troonopvolger te zijn van haar imponerende oma (Oscar®-winnaar Jane Fonda) die de koningin van de krijgers der zeven zeeën is.

Het is de taak van de krakens om de wereldzeeën te beschermen tegen de ijdele, machtsbeluste zeemeerminnen, de eeuwige vijanden van de krakens. Dat levert wel meteen een probleem op. Het nieuwe, knappe, populaire meisje op school, Chelsea (Emmy-winnaar Annie Murphy, Schitt’s Creek), is toevallig een zeemeermin. Ruby zal moeten accepteren wie ze is en het groots moeten aanpakken om haar geliefde school te beschermen.

RUBY KIEUWMANS: TIENER MET TENTAKELS (RUBY GILLMAN, TEENAGE KRAKEN) heeft een buitengewone cast met onder andere Emmy-winnaar Colman Domingo (Fear the Walking Dead) als Ruby’s vriendelijke vader, de voor een Emmy genomineerde Sam Richardson (Veep) als Ruby’s enthousiaste oom en Blue Chapman (Council of Dads) als Ruby’s coole broertje.

Ruby Gillman (Lana Condor) in DreamWorks Animation’s Ruby Gillman Teenage Kraken, directed by Kirk DiMicco.© Copyright 2023 Universal Studios All Rights ReservedDe film wordt geregisseerd door de voor een Oscar® genomineerde filmmaker Kirk DeMicco (Vivo, The Croods) en geproduceerd door Kelly Cooney Cilella (Trolls World Tour, Trolls) in co-regie met Faryn Pearl (The Croods: A New Age, Trolls World Tour). Ook in de bijrollen zijn grote komediesterren te horen, onder wie de voor een Emmy genomineerde Will Forte (The Last Man on Earth), de eveneens voor een Emmy genomineerde Nicole Byer (Nailed It!), YouTube-megaster Liza Koshy (Liza on Demand), Ramona Young (Never Have I Ever), Eduardo Franco (Stranger Things) en Echo Kellum (Arrow).

RUBY KIEUWMANS: TIENER MET TENTAKELS
(RUBY GILLMAN, TEENAGE KRAKEN) draait vanaf 28 juni a.s. alleen in de bioscoop.

#TeenageKrakenMovie
#TienerMetTentakels

RubyKieuwmans.nl

Bekijk de nieuwe trailer van RUBY KIEUWMANS: TIENER MET TENTAKELS (RUBY GILLMAN, TEENAGE KRAKEN) van zowel de Nederlands gespoken als de ondertitelde versie

Bron en foto © Copyright 2023 Universal Studios All Rights Reserved